5 начина да направиш очите си да изглеждат по-големи

landscape-1474848576-ways-make-eyes-look-bigger-wide

Често мечтаем очите ни да изглеждат по-големи, тъй като това се асоциира с отпочиналост, младост и красота. Не всеки е роден с големи очи, но всяка дама може да се научи да прилага съветите на гримьора Майкъл Антъни, които ползва, когато работи със световни звезди и които щедро разказа пред списание ELLE.

1. Светло подчертаване. Очертаването на долния клепач с бял или бежов молив е в основата на оптичната илюзия. “Той неутрализира цвета на линията на окото, което я прави да изглежда като част на окото”, обяснява Антъни.

gallery-1474852730-ways-make-eyes-look-bigger-white-liner

2. Спирала на долните мигли. Направи спиралата ти наистина да изпъква, като първо сложиш коректор в зоната под окото. Контрастът между тъмната спирала и по-светлата кожа ще оформи цялото око, макар че поставянето на продукти на долните мигли носи риск от зацапване. “Водоустойчивата спирала е най-добра за избягване на пренасянето на всякакъв грим върху кожата”, споделя Антъни. Задръж коректора на мястото му с тънък слой пудра на върха.

ways-make-eyes-look-bigger-mascara

3. Светли сенки. Добавянето на малко сребърни или бели сенки за очи във вътрешния ъгъл е стар освежаващ трик, но Антъни има и още нещо в ръкава си. За да се отворят очите повече, номерът е да се ползват два продукта, а не един. “Аз използвам дебел молив в цвят шампанско и комплект пудра за открояване или сенки с блясък”, разкрива гримьорът.

ways-make-eyes-look-bigger-shadow-inner-corner

4. Изкуствени мигли на долните клепачи. Фалшиви мигли за горните клепачи, разбира се, но отдолу? “Поставянето на мигли в центъра на окото придава вид на очите като на сърна, невинен вид,” смята Антъни. Използвай малки снопчета мигли и ги постави по същия начин, както би направила на горния клепач.

ways-make-eyes-look-bigger-false-lashes

5. Двойна очна линия. Антъни пази най-добрия си трик за отваряне на очите за края. “Това оформя очите в огромна степен. Може да разшириш или извиеш линията за постигането на различни ефекти. Забавно е да експериментираш с различни цветове очна линия и начинът, по който ги поставяш”, уточнява Майкъл Антъни. За да започнеш, направи класическа котешка форма на горния клепач с тъмен цвят. Премини към по-светъл нюанс и очертай тънка линия под долните мигли само в края на окото.

ways-make-eyes-look-bigger-outer-corner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 13 =