12 бързи хитринки за красив външен вид

8219605337_6f2a1cb8a7

В забързаното ежедневие, когато вече закъсняваме за училище, работа или среща, нямаме много време, което да изразходваме за суетене пред огледалото. Добрата новина е, че вече не е нужно да прекарваме прекалено много време, за да изглеждаме красиви. Предлагаме ви 12 бързи хитринки, които ще допринесат за завидния ви външен вид:

1. Скрийте тъмните кръгове под очите. Не е нужно всички да разбират, че не сте се наспали. Ползвайте един тон по-светъл от кожата си коректор под очите, а точно под долния клепач нанесете един тон по-тъмен коректор, за да намалите подпухването.

2. Ексфолирайте устните. Ако нямате време, ексфолирайте устните си с четка за зъби и нанесете гланц в цвят, близък до естествения.

3. Хитрата очна линия. Нанасяйте очната линия между миглите, а не над тях – така тя изглежда по-естествено.

4. Извийте миглите, вместо да използвате спирала. Ако затоплите извивачката за една-две секунди със сешоара си, ефектът ще бъде по-дълготраен.

5. Дегизирайте пъпката. Вместо да я замазвате с коректор, нанесете течността с тънка четка само върху подутината и я разнесете леко наоколо.

6. Прикрийте грешките. Ако направите грешно движение и червилото или очната линия се размажат, не губете време да ги триете – просто ги скрийте с коректор.

7. Овлажнител с двойно действие. Намерете си овлажняващ крем за кожа с лек оцветяващ ефект, вместо да нанасяте тежки пластове декоративна козметика.

8. Лесни за поддържане устни. Ако не сте фенове на червилото, заложете на цветен балсам за устни – той дава ефект на грим и едновременно с това поддържа устните ви меки.

9. Котешка извивка. Извитата извън клепача очна линия изглежда чудесно, но е трудна за постигане. За да постигнете този ефект бързо, използвайте лъжичка, като притиснете изпъкналата й страна до очната ябълка и следвате контура й с четчицата.

10. Бързи опушени очи. За да ускорите гримирането, драснете знака „хаштаг“ – #, с по-тъмния цвят сенки до външния ъгъл на окото си и после го слейте с останалата част от грима.

11. Сух шампоан. Вместо да слагате сух шампоан сутрин, направете го преди да си легнете. Така той ще има време да подейства, да абсорбира излишната мазнина по косата и да създаде допълнителен обем.

12. Спешен френски маникюр. За да постигнете перфектната бяла линия отгоре, просто сложете лепенка в основата на нокътя и боядисайте в бяло горната част.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − one =