10-те туристически дестинации, на които е най-вероятно да ви оберат

037712-ea165694-b249-11e4-8de0-9ed87417a9dc

Когато пътувате в чужбина, едно от най-важните неща е да се предпазите от кражба. Предлагаме ви списък с 10-те най-вероятни туристически дестинации, където можете да станете жертва на обир.

1.Барселона, Испания – там грабежите се практикуват като спорт. Лас Рамблас, известната пешеходна улица и популярна туристическа атракция, е мястото, на което трябва да бъдете особено внимателни.

2. Рим, Италия – пълен с исторически забележителности и културни горещи точки, Рим привлича милиони туристи всяка година. За съжаление, докато се снимате пред Колизеума може да останете без телефон, документи или пари.

3. Прага, Чехия – тълпи от хора по тесните калдъръмени улички всяка година остават без ценните си вещи.

4. Мадрид, Испания – вторият испански град в списъка. Мадрид е бързо развиващ се и забързан град. Почти всяко място в испанската столица се свързва с повишен риск от джебчии.

5. Париж, Франция – най-уязвими сте около Айфеловата кула, Лувъра и метрото.

6. Флоренция, Италия – ако се взирате дълго време в скулптурата на Давид на Микеланджело, шансовете да остане без портмоне са огромни.

7. Буенос Айрес, Аржентина – тук използват специален номер, известен като „номерът с горчицата”. Опитните джебчии ви нацапват с малко горчица по рамото, за да изглежда сякаш е птича работа, а непознат приятелски глас предлага да ви почисти. Дръжте внимателно чантата си, за да избегнете обир, докато ви почистват.

8. Амстердам, Холандия – градът е известен като спокоен и приятелски, но това далеч не означава, че сте в безопасност.

9. Атина, Гърция – гръцката столица е пълна с открити паметници и забележителности, което означава много малко сигурност в най-натоварените места.

10. Ханой, Виетнам – старата част на града е изпълнен с исторически паметници и завладяваща архитектура, удобна за джебчиите и опасна за разсеяните туристи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + nineteen =