Топ 7 на най-добрите плажове в света за 2016 г.

best-sunny-beach-wallpapers

Градусите все още не са се покачили достатъчно, но слънчевите лъчи в началото на април неминуемо отнасят съзнанието ни към летните дни, морето и плажа. Всяка година, туристическите сайтове по целия свят извеждат списък на най-добрите плажни дестинации в света. „Трипадвайзър“ публикува победителите от избора на публиката за 2016 г. Те представляват райски кътчета, на които ще ви се прииска да се телепортирате незабавно.

Така че без повече шум, тук са седемте най-известните плажове, които са оценени най-високо:

Ансе Лацио – Сейшели

Ансе Лацио 

Перлата на индийския океан, плажът Ансе Лацио представлява едно от най-удивителните места в света. Дестинацията се намира в северозападната част на острова и е изключително живописна. Прекрасният оазис е заобиколен от буйна растителност с палмови дървета и притежава сини, кристално чисти води, величествени коралови рифове, безкрайни бели плажове и редки видове флора и фауна, които не се срещат никъде по света. Година след година Ансе Лацио се нарежда сред най-добрите плажове в света, а през 2016 г. напълно заслужено, отново е сред челните позиции.

Бая се Санчо – Бразилия

 Бая се Санчо

Въпреки огромния избор на прекрасни плажове, който предлага Бразилия (2100, за да бъдем точни), кристално сините води на Бая де Санчо му отреждат челна позиция за 2016 г. Приказната дестинация е разположена в отдалечения и защитен от ЮНЕСКО архипелаг Фернанду ди Нороня и се слави с несравнима красота. Плажът представлява част от националния природен парк на страната и се смята за най-доброто място за гмуркане в Бразилия. Островната група е слабо населена, дори в пика на сезона и това я прави страхотно място за всички, които търсят романтика и уединение.

Плажът Фламенко— Пуерто Рико

Плажът Фламенко

Най-популярният плаж в Кулебра е Фламенко, който се намира на 17 мили от бреговата линия на Пуерто Рико. Районът не се обуславя с големи хотели, вериги за бързо хранене, голф игрища или забързани пешеходци. Напротив, това райско кътче приветства гостите, които искат да избягат от шума и суетата на ежедневието и да се насладят на префинния пясъчен плаж. Кристалните морски рифове предлагат невероятно преживяване за любителите на гмуркането. Също така спокойно може да къмпингувате под звездите и да се насладите на съня под звука на вълните. Ако забравите слънцезащитния си крем или се нуждаете от тропически коктейл, плажните търговци винаги са наблизо.

Грейс Бей – Търкс и Кайкос

Грейс Бей 

Търкс и Кайкос е островна страна, разположена в крайните югоизточни части на Бахамския архипелаг. Заема площ от едва 430 кв.км. В границите й обаче се намира световноизвестният плаж Грейс Бей, който притежава най-мекия пясък, до който някога ще имате възможност да се докоснете. Водите му крият третата по големина система от коралови рифове в света, което допринася за спокойните и кристално чисти води в района. Докато се наслаждавате на красивите гледки, които предлагат околностите, бъдете нащрек за мигриращите морски звезди, които често преминават през водите на Грейс Бей.

Накпан Бийч – Филипините

Накпан Бийч

Намиращ се във Филипините, Ел Нидо е дом на два напълно идентични плажа (близнаци): Накпан и Калитанг. Достъпъ до първият е малко по-трудоемък поради лошите пътища, но красотата на местността си струва всяко усилие. Накпан изглежда като забравен рай. Само няколко бараки, предлагащи закуски и прохладни напитки, напомнят за реалността. Това е едно от онези места, които притежават невероятна девствена природа и даряват наслада от абсолютно уединение и спокойствие.

Нгапали Бийч – Мианмар

Нгапали Бийч

Оазисът Нгапали Бийч се намира в държавата Мианмар, позната още с предишното си име Бирма. Неговата красота е умопомрачителна и не случайно Трипадвайзър“ го нарежда сред първенците за 2016 г. Дестинацията предлага възможността да се отдадете на различни занимания като риболов, каяк, шнорхелинг или гмуркане, а също така може просто да се отпуснете и да се наслаждавате на слънцето. Областта е изпълнена с приветливи ресторанти, предлагащи прясна риба и живи омари, които се приготвят пред вас. Нгапали ще ви изуми със своите спиращи дъха залези, определяни като едни от най-красивите в целия свят.

Плая де сес Илетес  – Испания

Плая де сес Илетес

Плая де сес Илетес са намира на един от Балеарските острови, последния рай на Средиземно море – Форментера. Известен като острова, който никога не спи, живописната дестинация се явява главна конкуренция на Ибиса. Знаменитости, партита, луди вечери и нестихващи емоции преливат в абсолютен унисон с испанската култура и топлото време. Въпреки че е посещаван от множество туристи всяка година, курортът не изпуска пулса на купона и тази година отново се нарежда сред световните първенци. А най-хубавото е, че банските не са задължителни.

Автор: Мая Колева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 6 =