Любовта – страдание или наслада? – есе

Винаги, когато мислим за любов,стигаме до един момент в който се питаме какво точно означава любовта и чувствата които тя ни носи.Тя не винаги ни облагодетелства,напротив тя ранява по-дълбоко от всичко друго.Затова се твърди че тя носи малко или много страдание и наслада.
Хората си мислят, че когато си влюбен всичко ти се подрежда, но невинаги е така.
Любовта е една от най-големите носителки на страдание.Нищо не ранява повече от несподелената и лъжлива любов.Когато си влюбен си много по-лесно раним и тогава най-малкия намек или дума могат да ти донесат страдание за цял живот.При споменаването на дума с която твой любим човек те нарани неволно или волно може да остави отпечатък върху нечия психика. От една такава дума можеш да получиш комплекси за цял един живот, а когато си комплексиран оставаш нещастен за много време. Но любовта не е едностранна. Тя бива сестринска, майчинска, бащинска, приятелска, не само между момиче и момче.При всички тези случаи на любов тя ранява.Нима няма да се почустваш нещастен когато най-добрата ти приятелка или приятел те предаде.Също така любовта е и вяра,не само обожание,но често тази вяра лесно се губи.
От друга страна любовта е най-хубавото което може да ти се случи. Когато човек се влюбва започва да чувства да мисли по-позитивно за всичко което става около него.Започва да чувства една наслада от това, че живее и че е обичан. От това чувство човек вижда смисъл да продължи своето съществуване, дори и то да не е много добро. Когато си влюбен дори и най-малките жестове с които се стараят да те направят щастлив означават много. За любовта няма никакви ограничения. Тя се извисява над всички и всичко, но само когато е истинска и споделена.
За мен любовта има и плюсове и минуси, но трябва просто да се научиш как да отсяваш минусите и тя ще се превърне в истинска.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × two =