Как да постигнем перфектни мигли?

eyelashes

Плътните и гъсти мигли представляват задължителен елемент, съпътстващ перфектния грим, но и допринасят за изразителен и подчертан поглед. Постигането на гъсти мигли не е толкова трудоемка задача. Всъщност е необходимо да следваме само няколко лесни стъпки, обуславящи се с постоянство и креативност за достигане на поразителен поглед.

На първо място трябва да положим грижи, които не след дълго ще се отплатят със завиден ефект. Трябва да предпазваме нежните косъмчета от отежняване, което причиняват всички бързи методи за обработване на миглите. Това например са извивачките на мигли във всичките им форми. Този инструмент, будещ странни емоции във всеки мъж, представлява враг номер едно за нежните косъмчета на клепачите. Извивачките пречупват миглите и честото използване на уреда може да доведе до падане на цели снопчета.

Забравете изкуствените мигли, снопчета и най-вече лепилата, които изискват тези материали.

Винаги почиствайте грима си преди лягане. Това не е изненада за никой, почти няма момиче, което да не си е лягало със спирала. На сутринта тя пак си е там, лесно се коригира, ако се уронила през нощта и намалява времето, което отделяме за грим. Наистина удобно, но ако желаете да имате гъсти и хубави мигли, трябва да почиствате грима си старателно всяка вечер, защото спиралата прави миглите слаби и уязвими към падане и накъсване.

Страхотен ефект на гъсти и плътни мигли се постига с нанасяне на рициново, бадемово или розово масло преди лягане. Може да се смесват или редуват. Ефектът е поразителен, а методът и продуктите не изискват особени усилия или средства.

В търсене на перфектната спирала се спрете на такава, която има серум за растеж. Серумът спомага за растежа на миглите, а също така ги стабилизира и заздравява.

Няма как да не отбележа, че за здрава коса, нокти, мигли, кожа и цялостния външен вид най-голямо значение има здравословното хранене и приема на витамини.

Автор: Мая Колева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + 6 =