Как да поддържате либидото?

0224-man-and-woman-in-bed_aw

Изследвания за поддържане на сексуалното влечение доведоха до поучителни, макар и не нови изводи.

Мъжът се възбужда от външния вид, а жените изпитват влечение към мъжете, които красиво разкриват своите чувства. Жените обичат думите и докосванията, а мъжете визуалните картинки. На жената й е необходимо време, за да се настрои за секс, докато при мъжа либидото може да пламне най-неочаквано. Жените искат ухажвания, а мъжете не могат да разберат какво се изисква от тях. Затова е важно да се говори и честно да се разкриват желанията пред партньора.

Според друго проучване колкото по-често една двойка води сексуален живот, толкова по-рядко ще се отказва от него. И обратно – двойките, които правят секс веднъж седмично или месечно, по-често са готови да се откажат от секса и да го заменят с някакво друго занимание или увлечение.

Изследователи установили още, че хормоните на любовта в човешкия мозък се възпроизвеждат в продължение на 18-30 месеца. За такъв период човек може да открие половинката си, да сключи брак, да си направи дете. И след това влечението към интимност може да изчезне. Затова либидото трябва да се поддържа и развива, най-вече като се търсят допирни точки с желанията на отсрещния човек.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − eleven =