Искате ли парче от тортата на принц Уилям и съпругата му Кейт?

Kate-William-Wedding-Cake-1

Парче от сватбената торта на принц Уилям и съпругата му Кейт може да бъде купено на търг, който ще се проведе на 9 април в Лондон.

От британската аукционна къща Мелърс енд Кърк обясниха, че началната цена на парчето от кралската плодова торта се очаква да бъде между 60 и 180 евро. “Нашето кралско семейство е уважавано в цял свят. Така че ще бъде интересно да видим от къде ще дойдат наддаванията”, коментира директорът на аукционната къща Найджъл Кърк.

“Парчето от тортата е увито и херметически затворено в оригиналната си кутия. Не мирише на мухъл, но не бих препоръчал на купувача да го яде. Не бихме искали да се натрови”, разказва Кърк.

До сега десерта бе собственост на Ейдриън Ричардсън, бивш служител на компанията Crown Speciality Packaging, която произвела малката кутия. Поръчката за тортата бе направена при известната сладкарка Фиона Каирнс. Кейт Мидълтън поиска тя да бъде украсена с 16 цветя, символ на щастието (розата), нежността (лилията), брака (бръшлян).

Това не е първият път, в който парче от сватбената торта на Уилям и Кейт се предлага на търг. През ноември миналата година в Бевърли Хилс, Калифорния, парче от тортата бе продадено за 3100 евро.

Източник: Хаштаг-BG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + 13 =