Вино, шоколад и ягоди ни предпазват от диабет

strawberries-and-champagne

Червеното вино, шоколадът и ягодите ни предпазите от диабет.

Високото съдържание на флавоноиди в ягодите могат да регулират нивата на кръвната захар и да предпазват от развитие на диабет тип 2, сочи проучване.

Флавоноидите са антиоксидантни съединения, които се съдържат в растения, чай, червено вино и шоколад. Те ни предпазват от много заболявания, в това число сърдечно-съдови заболявания, хипертония, някои видове рак и деменция.

Високите дози на антоцианини са свързани с по-ниска инсулинова резистентност и по-добро регулиране на кръвната захар, доказаха изследователи от Университета на Източна Англия и Кралския колеж в Лондон.

Източник: ХАШТАГ-BG

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 16 =