Бащата на Гери-Никол давал голяма сума пари, за да се яви на Евровизия, твърди Рут

Певицата Рут Колева разкри, че бащата на младата звезда Гери-Никол е давал голяма сума пари, за да може щерка му да участва в конкурса Евровизия, предаде НеЗнам.БГ.

Рут сподели, че разкрива новината с “искрено отвръщение и тотално разочарование”. Наскоро се била зарекла да спре да обръща внимание на неправдите и да се научи да си мълчи. Уви, това не може да се случи, когато се сблъсква с “такава помия”.

“Защо артисти и изпълнители като мен никога няма да се явят на Евровизия? Миналата година, един голям лейбъл с който преговарям, ми предложи, ако се явя на Евровизия да поеме разноските по 20 градово европейско турне + доста по-голям бюджет за маркетинг при издаване на албума ми. Заради това (и не само), аз реших да започна подготовка по явяване на този конкурс. Изглеждаше ми логично – издавам албум, английският ми е перфектен, имам опит и вярвам, че бих представила България достойно”, разказва Колева.

“Декември месец, около записите на една от песните, която бях решила да заявя (комерсиално парче дело на същия екип работил с Поли Генова миналата година), получихме информация, че бащата на Гери-Никол е предложил голяма сума пари, за да се яви именно тя на конкурса. Тази информация инстантно ме отказа от въпросния “конкурс”. Скандалите и неуредиците около него през годините го опорочиха достатъчно, за да дам шанс да бъда част от подобна надпревара. Ако не друго, музиката ми винаги е била чиста и безкомпромисна. Ако съм правила компромиси, то е било с личността ми и имиджа – не с музиката”, сподели певицата.

След като тя се отказала от надпреварата продуценти са изпратили предложения за песни към БНТ, след което е имало “тайно” гласуване от “уж” международен екип за фаворит. “От това, което разбирам гласуването не само не е било тайно, а детайлно манипулирано и то не от кой да е, а от самата – Саня Армутлиева. Та накратко, избраният за представител с двойно повече гласуве от втория в класиранвто е Кристиян Костов. Желаем му успех. Проблемът в момента бил, че Саня ламптяла за пари, та с БНТ още нямали договор. Скандално. За капак, ако не отиде той, щяла да отиде Гери-Никол с “Яката дупара” на база много съмнителни гласове от разни международни “блогъри”, за които се твърди, че им е платено. Много представително. Още по-скандално е как БНТ са допуснали тази информация да изтече и да стигне дори до хора като мен – които нямат нищо общо с тоя конкурс”, обяви Рут Колева.

Тя обещава да разкрие още детайли, с имена и цифри. 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 − four =