R.E.D. – Историята на един Бесен Страшен Пенсионер!

R.E.D. е един от филмите на тази година, които определено си струва гледането! Това е най-бързият и лесен начин да определиш този шедьовър на екшън-трилър-комедиините филми.

Думата, която описва R.E.D., е фантастично! Просто от много отдавна не съм гледал филм, който толкова много да ме извади от обувките. Първите сцени започват някак леко и еднообразно. Виждате Брус Уилис като пенсионер, който само звъни в пенсионната служба, за да си говори с отзивчивата мацка работеща там. Разбира се, ако сте гледали повече от един филм на Брус Уилис, като нищо сте се досетили, че е бивше ченге. В случая – бивш ЦРУ агент. Това, обаче го виждате, в момента, в който, както Уилис си скучае, както му е еднообразен живота, така става до тоалетна през нощта, алармиран от простатата си, и виждате как група агенти се промъкват зад него…

Като цяло целият филм е изпълнен с такива моменти. Ако сте почитатели на рязката смяна на настроенията, рязката смяна на ситуациите във филма, ако харесвате да не знаете какво ще стане в следващата секунда – то това е вашият филм. Безспорно и категорично много силна роля за Джон Малкович. Всеки киноман е наясно с Джон Малкович – един сериозен, силен актьор. Свикнали сме да го виждаме в сериозни превъплащения и някак не можем да си го представим като героят, който пресъздава в R.E.D. – откачен, маниакален, страхуващ се от сянката си, бивш агент на ЦРУ. Откачен – да, маниакален – да, страхлив – да, но също така невъобразимо смешен, забавен, уникален персонаж, който ще ви накара да харесате този филм и да го въртите отново и отново.

Е, разбира се, като всеки нов филм си има и недостатъци – разни ефекти бяха твърде в повече и на моменти почти пресолиха манджата, но все пак смятам, че отдавна не сте гледали нов филм, на който да не ви харесат само кадър-два, нали? Така че каквито и да са кусурите, R.E.D. определено има далеч повече предимства.

Изводът – НеЗнам.БГ ви препоръчва да гледате на кино! Гледайте и се забавлявайте качествено! R.E.D. определено си струва!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × three =