5 храни за перфектна кожа

woman-eating-orange

Свежата и сияйна кожа, освен от подходяща козметика, до голяма степен зависи от храната, която консумираме. Затова днес сме ви подготвили пет вида храни, които ще помогнат на кожата ви да придобие по-красив облик.

1. Морски дарове. Те са едни от най-полезните храни за цялостното състояние на организма. Това се дължи най-вече на цинка и омега-3 мастните киселини, които съдържат. Цинкът намалява акнето и има стимулиращ ефект върху процеса на обновяване на кожата. Морската храна неутрализира процесите на изсушаване на кожата и възпаленията, които са основните предпоставки за нейното стареене. Освен това подобрява кръвообращението, което е от съществено значение за свежия вид на кожата.

2. Цитруси.Витамин С, който се съдържа в тях, е основната съставка на почти всички продукти за лице, защото витаминът спомага за производството на колаген, който възпрепятства появата на бръчки по кожата и неутрализира вредния ефект от свободните радикали.

3. Зеленчуци. Червените и зелените зеленчуци също са от съществено значение за здравето и красотата на най-големия човешки орган – кожата. Съдържащият се в изобилие в червените и оранжеви зеленчуци бета-каротин се превръща от организма във витамин А, като в същото време предпазва кожата от стареене. Зелените зеленчуци, най-вече листните, също набавят големи количества витамин А на организма. По този начин подпомагат производството на новиклетки и възпрепятстват изсушаването на кожата.

4. Ядки. Те съдържат големи количества антиоксиданти и витамин Е, който поддържа кожата влажна и хидратирана.

5. Пълнозърнести храни. Много от тях съдържат едновременно антиоксиданти и биотин, поддържащ кожата хидратирана. Освен това пълнозърнестите храни освежават тена и правят кожата сияйна.

Източник: ХАШТАГ-BG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + five =