5 въпроса, които трябва да си зададеш, преди да започнеш връзка

Ако често ти се случва връзките ти да се провалят, вероятно е крайно време да си отговориш на петте най-важни въпроса за връзките.

1. Кои са трите най-важни качества, които търсиш в партньора си?

Много хора слагат най-отпред повърхностните качества. Няма лошо да си търсиш половинка с хубави очи, но не позволявай на тези очи да те разсейват от по-малко вълнуващите, но по-важните качества. Според известни психолози добротата, емоционалната стабилност и надеждността са сред най-важните качества, за които трябва да се оглеждаме в потенциалните гаджета.

 

2. Каква е основната цел на връзката, която искаш да имаш?

Нека да оставим настрана младежките илюзии, като например, че до 27 трябва да имаш дете, или че ако още веднъж отидеш на сватба без половинка, ще откачиш. Истинската цел е връзката ти да ти осигурява подкрепа и да изкарва на повърхността най-доброто и от двама ви. По този начин и двамата ще можете да постигнете целите си.

3. Каква е основната разлика между добра и лоша връзка?

Много просто: добрата връзка те поддържа, а лоша те наранява. Ако прекарваш голяма част от времето си, чувствайки се раздразнително, тъжно, ядосано или възмутително, нещата не вървят на добре. И двамата трябва да се чувствате признателно.

4. Как разбираш, че е време да приключиш връзката?

Вероятно вече знаеш колко болезнено е да приключиш дълга връзка, но когато емоционалните ти нужди не се посрещат подобаващо от другия, време е всичко да приключи. Психолозите съветват, ако забележиш нещо във връзката ти, което не ти харесва, да поговориш с половинката си за това и да определите период, удобен и за двамата, в който да настъпят промените.

5. Колко сексуално привлечен трябва да се чувства човек към бъдещия си партньор в началото на връзката?

 

Много хора си мислят, че ако в началото не почувстват искра, нищо няма да се получи и по-натам. Оказва се, че това е огромна грешка. Всъщност, много по-добре е да търсиш някого, когото има същите качества, които търсиш и у приятелите си. С други думи, трябва да почувстваш същото количество искри с нов приятел, които чувстваш и с потенциална половинка!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − two =