3 стъпки за здрава кожа

  1. Спри цигарите. Пушенето има много вредни последици за тялото. Това, което повечето хора вероятно не знаят, е, че никотинът, който се съдържа в цигарите, може да обезцвети кожата и да доведе до акне. Ако искаш да имаш хубава и здрава кожа – откажи се от този навик.
  2. Набавяй си витамните А и Е. С възрастта кожата губи еластичността си. Клетките започват да се рушат и като резултат от това се образуват бръчки. Ако приемаш допълнително витамин А и Е, ще защитиш кожата си от влошаване. Доказано е, че тези витамини и минералите подсилват клетките на кожата и подобряват цялостната й визия. Преди да започнеш приемането на каквито и да е било добави, посъветвай се с лекаря си, особено ако приемаш и други лекарства.
  3. Избягвай използването на мазни субстанции. Кремове, лосиони, фон дьо тени и т.н., които са на мазна основа, запушват порите и причиняват акне. Акнето пък може да доведе до неприятни белези, което загрозява цялото лице. Когато купуваш продукти за лице, избирай такива, които не са на мазна основа и нямат аромат. Ако имаш по-сериозна нужда при избора на продукти за лице, консултирай се с дерматолог.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + fourteen =