10-те най-ексцентрични милионери

1. Милионерът, който реши да си купи град в България

 

Бързите коли и бляскавите бижута са сред обичайните прищявки на богатите. Но Скот Александър излиза със сензационен символ на своя статус – собствен град. 31-годишният тайфун ще превърне български град в невероятно място за отдих за британските туристи и ще го преименува. “Реших градът да се казва Александър, което предполагам е доста дръзко.”, разказва той. Милионерът, който е ерген и живее в изключително атрактивен апартамент в Манчестър, е купил града от български предприемач за 3 милиона евро. Идентичността на мястото се пази в тайна, докато сделката приключи.

2. Милионерът, който е обвинен за изхвърляне на изпражнения пред кафенета

С години хората се чудели кой можел да извърши подобно нещо. За да разкрие извършителят, местен ресторантьор взел нещата в своите ръце. Той монтирал камери пред ресторанта си и полицията залавя 71-годишен милионер, който бил обвинен за неприлично излагане на показ и обидно поведение. Милионерът е набеден, че извърля изпражненията си на публични места. Камерата го е заснела как върви покрай ресторанта с топче тоалетна хартия, сваля си панталоните, кляка и се изхожда.

В продължение на четири години полицията е получавала подобни сигнали от загрижени граждани. Засегнатите хора, които били много облекчени след залавянето на извършителя, са собственици на ресторант, кафене, фризьорски салон и патологичен център.

3. Милионерът, който отвори банка за сперма от нобелови лауреати

 

През 1980 година милионер открива банка за сперма пълна с “дарения” от най-умните мъже на света. Но оскъдността на донорите и ниската жизнеспособност на спермата им (заради възрастта на даряващите) принуждават милионерът да гледа по-малко критерии. Неговите критерии били многобройни и удивителни: например, дарителите трябвало да бъдат женени, да притежават изключително висок коефициент на интелигентност, въпреки че по-късно банката смекчава политиката си и по този начин можели да участват и атлети.

4. Първият виртуален милионер

Обикновено милионерите изкарват парите си от банка, играене на борсата или участие в огромен бизнес. Ейлин променя този факт. Тя влиза в клуба на милионера след като печели от виртуален свят. Построявайки огромна империя, он-лайн 3D свят, където потребителите живеят и се развиват, както биха направили в реалния свят, Ейлин печели състояние.

Нейният он-лайн еквивалент (познат като аватар) купува големи площи земя, подобрява ги като добавя жилища и ги продава на други потребители срещу стабилна печалба. От 2004 година до сега тя е натрупала повече от 300 милиона линдски долари (валутата в играта). Забележителното тук е, че тези пари могат да се обърнат в реални щатски долари. В офиса си в Китай тя има 10 програмисти, които и помагат да се развиват във виртуалния свят и да продава на другите потребители.

5. Милионерът, който решава да дари цялото си богатство, защото е нещастен

Карл е израснал в бедно семейство и е смятал, че, ако има пари, животът му ще бъде невероятен. Но когато забогатява, той открива, че е нещастен, затова решава да дари цялото си състояние. “Идеята ми е да нямам нищо. Абсолютно нищо”, разказва той. “Парите са вредни – те пречат на щастието да дойде при нас.” И така той дарява всичките си пари на благотворителни организации, без да остави дори и пени за себе си.

6. Кучето милионер

Със сигурност винаги ще има хора, които ще притежават повече пари от теб, но замислял/а ли си се, че има и такива домашни любимци? Запознай се с немската овчарка Гюнтър IV, най-богатото куче на света. Това куче всъщност получава наследство от баща си, немската овчарка Гюнтър III, който пък бил получил богатството си от Карлота Либенщайн, немска графиня. Гюнтър IV е закупил вила в Маями от Мадона и е спечелил рядък трюфел на аукцион. В момента той е оценен на 372 милиона долара.

7. Британският милионер, който замени имението си за кал

Повечето хора се връщат от Кения със снимки на жирафи и лъвове и разкази за вълнуващите моменти, които са имали. Но един милионер се връща с титлата старейшина на племе. Този човек е първия бял мъж, който получава такава голяма чест от племе, след като разрешава голям техен проблем по време на едномесечната му екскурзия в Източна Африка.

По време на официалната церемония, милионерът е трябвало да пие от урината на бик, а в негова чест е пренесена в жертвоприношение крава. Когато се върнал у дома, той носел масайските си дрехи, когато ходел на работа. 57-годишният ерген често се разхождал из родния си град само по роба и сандали. “Хората може и да казват, че съм ексцентричен – не ме интересува”, разказва той. “Когато се прибрах у дома, обичайните ми дрехи ми се струваха странни. Някои хора ме гледат странно, но повечето са много учтиви”. Милионерът, който търгува с антики, дарява всичките си костюми и планува да продаде имението си, което струва 1.2 милиона евро, за да може да се премести в Кения и да живее в колиба.

8. Медицинската сестра, която стана милионер, но не се отказа от работата си

Медицинска сестра печели 1 милион евро от ТВ игра, но заявява, че няма да се откаже от работата си. “Парите ще променят начинът ми на живот, но няма да променят мен самата”. 40-годишната дама печели парите след като се обажда импулсивно в ТВ предаване и отговаря правилно на шест въпроса. Това е най-голямата награда, печелена на живо по телевизионна игра.

9. Бездомният милиардер

Запознайте се с Николас, бездомният милиардер. Да, прочетохте правилно. Николас е оценен за милиарди, но той няма собствен дом (живее в хотели), защото е загубил интерес в това да притежава разни неща. 46-годишният милиардер казва: “Материалните неща не ме задоволяват, дори станаха нещо като бреме.” Затова той съкращава материалния си живот, продава кондото си в Ню Йорк, имението си във Флорида и единствената си кола. Планува да дари цялото си богатство и арт колекцията си на нов музей в Берлин. За изминалата година той е оценен за 2.2 милиарда долара.

10. Милиадерът, чиято дъщеря работи в МакДоналдс

 

Този милиардер изпраща 17-годишната си дъщеря, най-малката от трите му деца, да работи в МакДоналдс на половин работен ден след като взима кандидат-студентските си изпити. Нейната първа задача е да се научи да работи на касата, но освен това научава как да подхвърля бургерите. “В развитите страни децата обикновено работят докато учат, за да добият опит и да оценят стойността на парите.”, разказва милиардерът, който на млади години работел в KFC докато учел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − one =