10-те най-големи скандала в управлението на ГЕРБ

10. Министерство на здравеНЕопазването и неговите 4-ма министри за 4 години. Общо взето Борисов им даде време да свикнат с креслото в министерството и … хайде, следващия!

 

9. Нашата родна милиция се оказа бенефициент на дарения за милиони от страна на … частни лица и фирми. Съвсем основателно се появиха въпросите – тези физически и юридически лица дали не са били “помолени” учтиво с указател в главата да дарят паричка на МВР? Поради това, Цветанов взе да се чеше по главата и измисли да се стопира даренията, като остави само държавни структури да могат да даряват на МВР. И така най-големия дарител на МВР стана фирма, която е 100% собственост на министерството. Само, че никои не попита тази фирма кой ? дари пари, за да ги дари тя на МВР :D. “Затвори си очите, за да те излъжа”.

 

8. Има “Белене”, няма “Белене”, опа, ето го “Белене” отново. Не… пак изчезна. Така горе-долу вървя сагата с АЕЦ “Белене”. Борисов ту го пускаше, ту го спираше, ту му се възхищаваше, ту го ругаеше и така докато на журналисти и граждани не им се зави свят. И така накрая от толкова “иде ми, дойде ми” изпуснахме дали това си струва или не.

 

7. Чичко Паричко strikes again! И този път слагаме скандал с етикет “Цвъ. Цвъ.” и го именуваме – “Имам имоти. На тъща ми са.” И така Цецо се оказа с апартаменти, които се оказаха не негови, а на тъща му. Само се притеснявам, докато пиша това да не дойдат баретите на вратата. Но не вяр…ансм,днсаадас,мсасдааааааааааадсм,дсаааааааааа!

 

6. След горния пост, баретите учтиво ме убедиха, че не трябва да говоря за Цецо повече, както и ме увериха, че всеки зъболекар ще оправи тези 4 паднали от убеждаването зъби. И така, учтиво-убеденият автор се усмихва беззъбо и продължава! Този път с Калинка. На картинката виждате емблематичната Калинка Илиева, която беше шеф на фонд “Земеделие”. Бременна, лъжеща шефа си (по негови думи!), че е с тумор, междувременно ражда и накрая се оказва без диплома. Надрусан холивудски режисьор не би могъл да измисли по-шантава история! Нека я филмират, за да може златната Калинка да вземе “Златна малинка”!

 

5. Това е Иван Тотев. Кмет на Пловдив и национално известен майстор по подправяне на бюлетини. Неговият скромен фейс и звънък гласец видяхме и чухме в запис, където този юначага обясняваше как се правят повече бюлетини невалидни и общо-взето изнасяше лекция по подправяне на избори. Пич!

 

4. На тази, току-преди-бронзова позиция поставяме отношенията на ГЕРБ с Европейския съюз, както и недоразуменията около Шенген. Въобще ГЕРБ нещо не се разбират с ЕС – първо пратиха там Румяна Желева да се черви като баладжия на матура, след което Цвъ… ъ-ъ-ъ… Министърът-който-не-бива-да-се-назовава, както ми подшушна баретата стояща зад мен с насочен автомат, но с очила в стил “Хари Потър”, та Този министър каза, че влизаме в Шенген едва ли не след малко… Пък то малко мина и отмина и си стана много… голяма мъка!

 

3. Бронз! Отново Цвъ. Цвъ., който размаха пръст, ама не този на снимката, към съдиите в България. И така се скара със съдебната система, че трябваше да си назначава негови си хора из цялата верига, за да си гарантира, че няма да го закопчаят и него. Ако се чудите защо съм толкова смел – просто баретата с очила на “Хари Потър” каза, че е пил твърде много тиквен сок и отиде до тоалетната. Дано да довърша поста преди да се е върн..ас.д.са.д.сахдксамдсадсааааааааааааааадасда..аааааааа!

 

2. Учтиво ми върнаха 12-те паднали поради естествената нужда на баретите да ме ритат в лицето, зъби. И така вече с усмивка като черна нощ, продължаваме! На второ място поставяме скандалите свързани с лобизма на управляващите. Като говорим за лобизъм задължително трябва да покажем този човек – Емил Димитров, ама не певеца, а другия – лобиста. Той е в дъното на Закона за горите и кой ли не закон още.

 

1. Разбира се. Щом има номер 1, то няма кой друг да е освен Той. Шефа. Генерала. Самият г-н Бойко Борисов (бурни аплодисменти и спорадични възгласи “Ура!” и “Браво!” от страна на нашите читатели)! Скандал номер 1, според НеЗнам.БГ е, т.нар. “Тановгейт”. На запис успяхме да чуем милия гласец на Бащицата да се обажда на шефа на митниците с думите “Ало, Ваньо…”. В течение на разговора се чу как министър-председателя призова шефа на митницата да не закача бизнесмен с прякора “Мишо Бирата”. В нормална държава след това щеше да има оставка на правителството и предсрочни избори, но в България… най-много да те наритат баретите, че ти пука да кажеш истината!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − three =