10 от най-странните места за живеене

В билборд

И това, ако не е рециклиране в пълния смисъл на думата… Защо да изхвърляме старите билбордовете като може да ги използваме за живеене. Това може да бъде много добра идея, ще видим дали ще влезе в употреба.

В “ходеща” къща

Тази къща позволява на хората да водят спокоен, номадски живот, местейки се бавно от място на място с минимално влияние върху околната среда. Къщата събира енергия, използвайки слънчевите клетки и малки вятърни мелници. Дори има и система за събиране на дъждовна вода.

Под тревата

На пръв поглед, мястото изглежда негостоприемно – стръмна скала, без подслон, студен вятър. Но собствениците на къщата изобщо не са мислили по този начин и така те са построили една прекрасна къща в унисон с околната среда.

Във водна кула

.

Висока повече от 25 метра, тази кула е реконструирана и превърнат в шедьовър. Архитектурният дизайн е комбиниран с дизайнерско обзавеждане и несравнима гледка.

В мост

Да живееш в мост, заобиколен от тучни зелени ливади, сигурно е предизвикателно. Дизайнът на къщата се състои от две стоманени подпорни конструкции с бетонен под и стоманена украса. Къщата разполага с прозрачни стени, направени от стъкло.

В самолет

Това е приспособление е част от хотел в Коста Рика, състоящо се от две прецизно обзаведени стаи.

В църква

Тази зашеметяваща сграда в готически стил е една от най-необикновените и големите семейни къщи в Сан Франциско. Построена през 1909г., сградата е имала много тежки години, когато намаляващия състав на обитателите й не са имали достатъчно пари, за да инвестират в нужните обновления. Тогава известен бизнесмен закупува постройката за 2.25 милиона долара и инвестира още 3 милиона в нея, за да я превърне в това, което виждаме сега. Къщата се състои от 3 спални, 2 бани и 12 стаи, огромна площ за живеене, която включва храм, махагонови дървени орнаменти, 4 камини и нова кухня. Къщата отново е на пазара със скромната цена от 7.5 милиона долара.

На 2 575м височина

Тази хижа е подслон за уморени катерачи, осигурявайки им комфорт и успокоение. Дори през Първата световна война хижата е осигурявала легло, храна и весела компания на странстващите.

В лодка… на сушата

Тази резиденция, построена от Хенри Форд и кръстена на внука му, се намира в Охайо. Тя се състои от стаи, построени от орехово дърво, трапезария, галера и всекидневна за пасажерите. Задната част от кораба е премахната и транспортирана до сушата, за да се трансформира в резиденция.

С главата надолу

Тази къща е построена заради изложба в Германия. Ясно е, че в нея не може да се живее, но все пак е доста атрактивна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + 4 =