10 от най-странните автомати за храни/напитки

 

Машина пускаща живи раци (омг)

Намираща се в метро станция с непроизнесимо име в Нанджинг, Китай, този хранителен автомате пълен от живи, мърдащи раци, което го прави перфектен, ако искате да си сготвите морска храна в метрото (мхм)

. Когато първоначално е инсталирана, хората не са могли да спрат да се взират в мърдащите създания отвътре. Поначало само по един рак на ден се е продавал от това чудо на хранително-вкусовата индустрия, но с течение на времето се стига до над 200 рака за ден! Тези раци, разбира се, са и по-евтини от обикновените от магазина – в зависимост от размера се продават на средно 15 йоана или два долара. Може да ви изглеждат мъртви, но те просто хибернират поради ниските температури в автомата.

 


 

Автомат за секс-играчки

Автомат за всякакви изкуствени полови органи и лубриканти, намиращ се в Гиенджу – Мотелът на любовта.


Автомат за колелета

Машината за колелета излиза на пазара за пръв път през 2005 година в Айндховен, Холандия. Всъщност това е автомат за колелета под наем – потребителите трябва да върнат колелото в най-близкия автомат до тяхната дестинация. Велосипедите са оборудвани с GPS система, което позволява на компанията да проследи колелетата си в случай на кражба или ако са забравени някъде.

Автомат за злато

Ако случайно ви обземе непреодолима нужда да си купите злато, но не ви се пътува чак до банката, то тогава просто отивате до този красивичък автомат от компанията “Злато за вкъщи”. Първият подобен е инсталиран по-рано тази година в Емирейтс Палас Хотел в Абу Даби. И в отговор на незададения ви въпрос – не, не може да си го вземете вкъщи, понеже е специално оборудван против крадци и напрактика е по-лесно да оберете Форт Нокс.

 

Автомат за (медицинска) марихуана

Ако страдате от хронична болка, загуба на апетит и други подобни, то спокойно може да ви се предпише медицинска марихуана (не в България, разбира се). Не само, че може да ви се предпише, но и с рецептата отивате на автомата и си получавате дозата лекарство.


Автомат за изливане на гняв

Автоматът за изливане на пасивно-агресивен гняв е интерактивна скулптура от Ярисал и Кублиц. Можете да изпитате най-задоволяващото чувство, когато част от сервиз с китайски порцелан се натроши на милиони парчета. Просто сложете монета и част  от сервиза ще започне бавно да се движи от дъното на машината и да се счупи пред вас, оставяйки ви щастлив и освободен от гняв. Или просто идете в кръчмата и си счупете чинии без пари. Както си решите.

 

Автомат за франзели.

Тези французи дадоха на света едно хубаво нещо и някакви там хлебни изделия и взеха, че направиха автомат за последните. Интересно дали и за другото хубаво нещо, което са дали на света ще пуснат автомат и как ли точно ще работи?

Автомат за сватби

Срещу долар получаваш комплект пръстени, личен сертификат, специална музика и атмосфера. Най-евтината сватба!


Автомат за ниски обувки

Понеже британките са известни с лудите си купони, две компании от Острова са се специализирали в тези автомати за ниски обувки. След цяла нощ скачане по дискотеките на 20 сантиметрови кокили, просто отивате до автомата, който любезно ви дава чифт ниски обувки и дори прибавя торбичка, с чиято помощ да си занесете кокилите вкъщи.Автомат за Смарт кола

Видяхме всякакви чудеса на автоматите, но този просто взема голямата награда. В автоматът се намира напълно реален Смарт автомобил, който можете да получите или във вариант “купе”, или “кабрио”. Просто слагате необходимите има-няма 20 000$ и сте готови. Разбира се, това е просто реклама, но е доста успешна, не мислите ли?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − 2 =