Шрек си е Шрек завинаги/ “Shrek forever after”

“Шрек завинаги”, подобно на всички предишни негови версии, си остава просто любимото чудовище на поколения малки и вече поотраснали деца. Изпълнено с изключително много хумор, приятно и неангажиращо филмче, носещо едно единствено послание – забавелявайте се от сърце!

“Шрек завинаги” за пореден път се замесва някой от известните приказни герои в случая Ръмпелстилскин. Малкият тарикат се опитва да изиграе Шрек и като всеки малък тарикат в световнта история иска да завладее света (справка Хитлер, Наполеон…). Само че добрия, стар Шрек, колкото и да не му се иска, пак ще му се наложи да спасява положението. Интересно е да вдим как зеленото чудовище в началото на филма е превърнат в питомен домашен любимец, който ръмжи само по детски партита и рожденни дни. Невротичното му желание отново да си бъде старото чудовище обаче, го вкарва в капана на малкия, ама доста малкия, тарикат Румпелстилскин, с когото Шрек сключва сделка и аха-аха да загуби всичко, което може да загуби.

Като цяло “Шрек завинаги” е едно приятно занимание за час и половина. Бихме могли да кажеме, че разликата между Шрек 4 и предишните 3 части е по-скоро в злодеите, срещу които Шрек се изправя. Истината е, че не е особено непредсказуем и оригинален, но е достатъчно разпускащ и ще ви даде глътка въздух в напрегнатия делник.

НеЗнам.БГ препоръчва при свободно време да гледата за забавление, но все пак не влизайте в кино салона с големи очаквания, защото това е просто забавна анимация. И още един съвет от редкцията на НеЗнам.БГ – по-добре гледайте на обикновено кино, 3 D версията за този филм не си струва разликата в парите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + 14 =