Шест решения при напукани устни

1600-1200-146069

Напуканите устни могат да бъдат симптом за сериозни здравословни проблеми, затова лекарите съветват те да се третират своевременно, а не да подценяваме този проблем. Освен това напуканите устни може да са доста болезнени, а и не са приятни на външен вид. Затова публикуваме шест съвета за напукани устни, събрани от Фрамар.

1. Пийте повече вода. Дехидратацията е една от основните причини за напукани устни.

2. Включете плодове и зеленчуци в менюто си. Високата киселинност на кръвта и липсата на витамини водят до лош вид на кожата и напукване на устните.

3. Премахнете мъртвите клетки. Преди да прилагате каквито и да било козметични средства върху устните си, внимателно отстранете сухите кожички по тях.

4. Подобрете кръвообращението на устните. С чиста, мека и леко влажна кърпа разтъркайте устните си за 20 – 30 секунди. Другият вариант е да потопите в топла вода четка за зъби с мек косъм и с нея да търкате устните си. След това ги намажете с прополисов вазелин.

5. Смесете 1 чаена лъжичка зехтин и 1 чаена лъжичка захар. С получената паста мажете устните си, за да отстраните сухите кожички.

6. Заменете обикновения балсам за устни със зехтин, сусамово или кокосово масло, които да нанасяте всяка вечер преди лягане. Не забравяйте да мажете и ъгълчетата на устните.

Източник: ХАШТАГ-BG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 10 =