Хари Потър и Даровете на смъртта – последната книга от историята

Поредицата за Хари Потър завладя света и направи създателката си Джоан Роулинг една от най-богатите и влиятелни жени в света. Сега излиза и филмът по последната книга – “Хари Потър и Даровете на смъртта”.

Хари Потър се превърна в мания навсякъде по земното кълбо. И едно е ясно – това не е книга за малки деца. Може би първите две-три части са били по-скоро детски, но с растежа на героя, респективно нараства и възрастовата група на читателите. Към днешната дата по всяка вероятност повече възрастни отколкото деца са се зачитали сериозно в поредицата.

Последната част на Хари Потър се характеризира с много сериозна и мрачна обстановка. Докато първите части бяха по-скоро развлекателни, в “Даровете на смъртта” бихме могли да открием една типична за хорър роман атмосфера. Факт е, че голяма част от героите във филма умират, което, съгласете се, не е много характерно за детска приказка.

В книгата се разиграва една много сериозна партия шах между Дъмбълдор и Хари от една страна и Волдемор и последователите му от друга. Като цяло съревнованието е изключително интересно и дори само заради това си заслужава да се изчете книгата.

Сега чакаме да излязат и двете части на “Даровете на смъртта” на кино и ще видим дали екипът е успял да пресъздаде атмосферата и епичността на събитията случващите се в книгата. Предстои да разберем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − ten =