Хардкор порното увеличава агресията

o-SPANKING-facebook

Еротичните филми с насилие увеличават агресията, особено ако изобразяват изпълнени с насилие сексуални действия, насочени срещу представителите на нежния пол.

Учените са на мнение, че медиите допринасят за нападенията срещу жени, тъй като не са малко случаите, в които медиите изобразяват жените като доброволни жертви на физически и сексуални нападения. Макар че се появяват и противоположни твърдения, все повече свидетелства се появяват, които подкрепят тезата, че сексуалното насилие в медиите може да има опасни последици.

Експериментите в тази връзка не са много и се осъществяват доста трудно. В повечето случаи те се правят в лабораторни условия и обикновено имат три фази: разгневяване или провокиране на човека, който ще бъде изследван; показване на еротични материали на изследвания човек и наблюдаването на реакциите му, когато попадне в ситуация, в която е възможно да действа агресивно срещу друг човек.

Първоначалните изследвания на взаимовръзката еротика-агресия установяват, че при определени условия еротиката увеличава агресията, докато при други я намалява. Най-важният фактор за появата на агресия след гледане на еротичен материал е сексуалното насилие във филма. Ако еротичният филм включва насилие, най-вероятно човекът, гледал филма, ще проявява агресия на по-късен етап. Мъже, които гледат еротични филми със скрито агресивно съдържание, след това са по-агресивни от мъжете, които са гледали порно без насилие. Освен това агресивните еротични филми увеличават агресивните действия повече срещу жени, отколкото към мъже.

Тези изследвания, разбира се, не твърдят, че порнографията води до нападения над жени. Но сочат, че еротичните филми, съдържащи насилие, могат да сериозно да ни въздействат.

Източник: ХАШТАГ-BG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 3 =