Топ 5 на най-романтичните известни двойки

Кралската двойка Кейт Мидълтън и принц Уилям бе определена за най-романтичната звездна двойка в неотдавнашно допитване, побеждавайки Ким Кардашян и Кание Уест, Брад Пит и Анджелина Джоли и Джей Зи и Бионсе.

Prince William The Duke of Cambridge and Kate Middleton Royal Wedding Ceremony Photo (3)

Взаимоотношенията на двамата датират поне от 2005 година. Те сключват брак през 2011 година, а миналото лято им се роди прекрасен син. Кои обаче са двойките на всички времена, достойни за титлата най-романтична двойка?

Едуард I и Елинор Кастилска

Edward-I-and-Eleanor

Въпреки че бракът им е бил уреден, двамата много се обичали и били щастливи. Едуард I дори е един от малкото средновековни владетели, за които няма информация, че е имал извънбрачни афери или незаконни деца. Двамата били неразделни, дори и по време на война. Когато Елинор Кастилска починала през 1290 г., съкрушеният крал Едуард I посветил 12 паметника на нея в целия град. Всеки кръст показва мястото, където оставал ковчегът й по пътя за погребението. Тъжна история, но все пак много романтична.

Фрида Кало и Диего Ривера

diego-rivera-and-frida-kahlo

Любовта на мексиканската художничка Фрида Кало към съпруга й Диего Ривера продължава цял живот. Тя му се възхищава още като дете и мечтае да се ожени за него. Той е на 43, а тя на 22 години. Бурният им семеен живот е направо легендарен. По време на брака им Диего има много извънбрачни връзки с мъже, жени и дори по-малката сестра на Фрида. Развеждат се през 1939 г., но през 1940 г. се събират отново и остават заедно до смъртта на Фрида през 1954 г. официалната версия за смъртта й е усложнения вследствие на пневмония, но съществуват и съмнения, че може да е предозирала с лекарства, като дори се твърди, че това е било умишлено, опитвайки се да се самоубие. Аутопсия не е извършена. По-късно Диего Ривера описва деня на нейната смърт като най-трагичния в живота му.

Кларк Гейбъл и Карол Ломбард

4016100854_1283f9b1f5_z

Звездата от “Отнесени от вихъра” Кларк Гейбъл се запознава с Карол Ломбард през 1932 г., когато снимат заедно филма No Man of her Own. По това Карол е омъжена и когато се срещат отново през 1935 г., тя вече е разведена, за разлика от Гейбъл. В началото двамата пазят връзката си в тайна заради съпругата на Кларк. През 1939 г. Гейбъл се развежда и само три седмици по-късно се жени за Карол. През 1942 г. Карол умира при самолетна катастрофа близо до Лас Вегас. Макар че Гейбъл се жени отново, той никога не преодолява напълно загубата на Ломбард. След смъртта си Кларк е погребан до Карол.

Ноа и Али

noah-and-allie

Това е измислената двойка от филма “Тетрадката”, но кой не би пожелал любов като тяхната? Ноа е бедно момче от малко градче, а Али е от богат знатен род и въпреки че двамата се обичат до безумие, нейните родители са против връзката им. И това успява да застане между тях, но, за щастие, не за дълго.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 3 =