ТОП 10 на най-противните БГ рапъри

 

Ето една предумишлено хаплива класация за бившите ни любими рапъри. Както казва апостол Павел – Когато бях дете, като дете говорех, като дете мислех, като дете отсъждах. Но когато станах мъж, прекратих с детинщините. Ние можем да добавим “и слушах БГ рап, но като пораснах го прекратих”, което е и едно от най-добрите неща, които всъщност сме правили.

 

10. Ванко 1 – Ванко 1, разбира се, би бил на първо място, както се подразбира от името му, ако обаче не беше минал през всичките обитатели на софийския затвор и не беше станал Ванко 259. За това се (само)задоволява с десетата позицияция.

 

9. Устата – Самото му присъствие в тази класация е малко спорно, понеже не сме сигурни дали въобще може да се нарече рапър. По-скоро като го гледам се сещам за baroque, а не за rap. Тук ще си спестим всичко останало, което бихме му казали, че да не ни дойде със соленето апетита.

 

 

8. Кестените – Всъщност не знаем почти нищо за тях, освен че такива индивиди, по един или друг начин (като по-скоро друг) все пак са съществували и са били сред варненските “звезди”, които ние, разбира се, тачим.

 

 

7. Румънецът и Енчев – Умерено-дебилния рап дует заема седма позиция. Трябва да ги почетем поне за единствената им известна песен, включваща нещо за пипане, след която нещо се позагубиха, а ние нямаме нищо против да си останат позагубени.

 


6. Ball Face – Много обичаме рап изпълнителите, които залязват след само една песен. Това ни отърва от известни мъчнотии, защото в България човек НЕ може да се скрие от лошата музика. Факт.

 

 

 

5. господин 100 кила – Дори култовите бг рапъри явно бачкат на курортите ни през лятото. А ние нямаме капка свян. Което, прочее, май прави и нас култови.

 

 

 

4. Конса – Въпросния влиза “в клуба” на съответната четвърта позиция. Само ако можехме да му кажем всичко, което мислим дори за една негова песен, надяваме се че човекът ще постъпи разумно и тихичко ще се самоубие.

 

 

 

3. Колумбиецът и М’глата – Йеиееей! В тоя стил на някои хора сте антипатични, сами си го казахте, не е нужно да ви солим и вас. Хайде следващите.

 

 

 

 

2. Дребен Джи – Напираха за 2рото място още няколко гиганта на бг рапа, но ние се прежалихме и го дадохме на Джи, който е дребен. Не го помним много добре, така че това ще е добре за него.

 

 

 

 

1. Биг Ша – Този бял негър Мишо Шамара де-еволюира във въпросната си рап-инкарнация наречена Биг Ша. Иначе си остава най-големия! Как инак се прави супер успешен албум, който включва цифром-словом 4 песни, а?

 

 

 

 

В крайна сметка стигнахме до конса-сенсус и прибавихме, като притурка и топ 3 на най-добрите БГ рапъри. Защо само 3? Къде ти повече…

 

 

 

3. Слим – На трето място любимият ни напушен философ Слим! Холандец да ти израсте в двора за хубавата музика, ей!

 

 

 

 

2. Спенс – Определено минава за един от най-качествените рапъри дето са пяли на български език. Поклон.

 

 

 

 

1. Ъпсурт – Социалната критика, която лъха от тях ни допада изключително. Надяваме се да не се комерсиализират прекалено и да станат нещо, като нещото Устата. Времето ще покаже.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + ten =