Топ 10 на мега-гига актьорите

10. Стивън Сегал – Вечният протагонист (a.k.a. Cockpuncher – http://www.youtube.com/watch?v=WEsbY1-9UYg ) е унищожил толкова крайници (и поне толкова надежди за свестен филм с негово участие), че даже преките му конкуренти в това отношение – джедаите – притеснено switch off-ват лазерните си мечове и разтреперани се молят на Силата, като го видят.

9. Ron Pearlman – Поредния запомнящ се образ, който сме запомнили от многото неумилително тъпи филми, които сме имали съмнителното щастие да съблюдаваме. Последния “шедьовър” с негово участие се явява втората част на Хелбой, където Рон наказа лошите, че и нас, за дето се лишихме от 2 безценни часа.

8. Dolph Lundgren – Господарят на Вселената е тук, за да докаже за пореден път, че е един от най-големите. Не бихме си позволили да го забравим, като лошия универсален войник, където си партнираше с друга икона – Жан Клод Ван Дам. Също го тачим за Онази роля в Джони Мнемоник, където беше фанатизиран, сайбър пънк, натъпкан с нано импланти свещенник.

7. David Hasselhoff – Преди имах хроничен страх от Мич, спасителя на плажа, а и всеки себеуважаващ се хетеро-сексуален мъжки индивид, трябва да го има, като се присети за онзи бУЙ. Сега спазващ прилична дистанция, се възхищавам на тоя тип, за дето се напи, като говедо и си повърна червата пред целия свят (http://www.youtube.com/watch?v=QH3JAp7vMuo),  поклон Мич.

6. Ron Moss – Рич! Обречен, както и предишното измряло поколение герои на “Дързост и Красота, да умре пред камера. Рич определено заслужава цяла еулогия (което ще рече ода, но за да се направим на оригинални, ползваме някои безобразни чуждици) за цялостно творчество. Което ме подсеща – когато се извършва сватбена церемония във филм, в крайна сметка младоженците са женени, дето се вика пред Бога, а сам Бог колко често е засвидетелствал пред Рич и той не знае…

5. Christopher Lambert – Вече полу-забравена легенда. Ако си невежа – това е шотландския боец – Дънкан МакЛауд – или пък Рейдън от Мортал Комбат, ако предпочитате. Също така сме го виждали и в някой друг сайбър пънк филм, където естествено громи лоши за каузата да спаси последните двайсет оцелели жители на планетата Земля, от зла синтетична болест, пусната от някоя убер-мега зла корпорация.

4. Christopher Walken – Играл е в невъобразимо количество филми с демони, ангели, дяволи и прочее паплач с християнси уклон, дори и в много такива, за които никога няма да чуем. И по-добре. Последно време дори придоби статута на сериозен актьор и вече го виждаме в малко по “разумни” изпълнения, които определено не са гарант за някакво качество.

3. Don ‘The Dragon’ Wilson – Дон Дракона Уилсън, разбира се е по-голям от хляба. Някогашния кик-боксьор участвал е в такива долнопробни филми като “Кибернетичен Преследвач” (филм “римейк” на “Терминатор” – пълен провал и жалко за джобните пари похарчени при създаването му), Bloodfist (както и в безбройните му продължения) и Batman Forever (който пък завинаги си остава еталон за това, как Не трябва да се прави филм по комикс).

2. Danny Trejo – Играл е oтрепка, едва ли не във всеки гангстерски филм. Известен с това, че след десетина минути екранно време, безславно бива отнесен от респективния добряга, поемайки солидно количество куршуми преди това. Също така е участвал дигитално във GTA:Vice City, като лудия Умберто Робина.

И най-големия :

1. Chuck Norris – With Chuck, you lose. Уви, прекалено вярна житейска сентенция. Достигнал апогея си с превъплащението си в бог, Чък не може да бъде бутнат от номер 1 нивга, а и никой не би дръзнал да направи такова нещо, без да отнесе един RoundHouse Kick, който за добро или лошо, като по-скоро за първото – не повтаря.
Прекланям му се пред олтар от наредени видео касети, всеки ден по 3 пъти. Мисля, че Чък, като глава на пантеона на култовите актьори заслужава самостоятелна религия и дори вече обмислям да принеса господин Кичашки в жертва, понеже има повече месце.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × five =