Съвети за чиста и свежа кожа

 

 

Ако се опитвате да се преборите с проблемна кожа или просто искате да поддържате кожата си чиста постоянно, може да започнете да следвате следните няколко съвета:

1. Като част от Вашия режим за почистване на кожата, почиствайте лицето си по два пъти на ден, използвайки нежно, но ефективно средство за почистване на лице. Не използвайте обикновен сапун за тяло, тъй като това може да доведе до повече проблеми (изсушаване и стягане на кожата). Също така не мийте лицето много често – ще се появят изсушаването и раздразнението, които ще доведат до още проблеми. Просто почиствайте лицето си с профилактични средства против акне. След като измиете лицето си, използвайте високо качествен лосион за лице. Като финална стъпка във Вашия режим, използвайте овлажняващ лосион за лице без омазнители. Марки като Dove, Cetaphil и Neutrogena са едни от многото марки, които предлагат лесно достъпни серии за грижа за кожата на лицето. Бъдете внимателни и пробвайте няколко различни марки, докато откриете подходящата за Вас. Когато използвате нова марка, изчакайте няколко дни до седмица, за да видите дали има подобрение, преди да се откажете и преминете към друга марка.

2. Пробвайте продукти против акне, които имат ефективни и основни съставки. Ако е възможно,използвайте продукта върху цялото лице, не само върху отделни пъпчици. Така продукта ще служи и като превантивна мерка. В противен случай акнето просто ще се появява отново и отново. Търсете някои от следните ефективни съставки във Вашите продукти против акне:

Салицилова киселина – тя намалява необичайната смяна на клетки на кожата (това пречи на порите и създава пъпчици) и отпушва порите

Алкохол, комбиниран с Ацетон – ацетонът намалява омазняването, а алкохолът убива бактериите

Бензил преоксид – намалява бактериите и премахва мъртвите кожни клетки, които запушват порите

Резорцинол – обикновен е комбиниран със сяра (има силен и отличителен аромат) и контролира пораженията от акнето

3. Пазете косата си чиста и далеч от лицето и се опитвайте да не докосвате лицето си трърде често. Ръцете и косата пренасят омазнители и бактерии, които могат да причинят нови проблеми.

Запомнете – правилният режим за грижа кожата е ключът към добро третиране и предотвратяване на кожните проблеми. С внимание и дисциплина повечето хора могат да постигнат чиста и мека кожа.

Ако акнето не се премахне или дори няма никакво подобрение след като сте спазвали тези няколко съвета, може би е най-добре да се консултирате с дерматолог, който да Ви предпише медикаменти за по-сериозни проблеми с акнето.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten + 16 =