Съвети за избиране на бална рокля

След като ви показахме какви са модните тенденции при балните рокли за сезон 2013, е време да ви дадем и няколко практични съвета, които може дя приложите, когато избирате роклята си за тази важна вечер.

1.  Обмисли пробването на няколко рокли, които не ти допадат чак толкова много. Това, което не изглежда добре на закачалката, може да стои супер на теб! Пробвай и рокли, които не са “в твой стил”.

2. Сега много са модерни металическите и ярките цветове. Всъщност единственият цвят, който не се среща чак толкова често по подиумите на модните ревюта, е черният. Мънистата, кристалите и пайетите ся изключително актуални. Така че изобщо няма да сгрешиш, ако заложиш на бляскавото!

3. Бъди подготвена да отделиш достатъчно време за намирането на мечтаната бална рокля. В никакъв случай не се отчайвай, ако първоначално нищо не те устройва, без значение дали става въпрос за модел, цвят, размер, цена… Твоята рокля е някъде там и те чака да я откриеш!

4. Когато пробваш някоя рокля, запитай се дали ще можеш да се движиш с нея. Все пак да не забравяме, че основната цел на бала е да се забавляваш, и да танцуваш цяла нощ. А как ще го направиш, ако роклята ти е твърде тясна или неудобна? Един популярен вид рокли, от който момичетата си патят, е русалката. Тези рокли обикновено са много тесни на бедрата и ханша и ограничават движенията.

5. Колко дълга да е дългата рокля? Дългите рокли са прекрасни, но ако е твърде дълга, ще я настъпваш цяла нощ. Или кавалерът ти. Или всички роднини, които дойдат да те нацелуват. Или съучениците ти на дансинга. Или… абе, май ме разбра. :д Виж как роклята ти седи с обувки… и без тях и тогава изчисли каква ще е най-подходящата дължина. Всяка мацка, която е ходила на бал, ще ти каже, че след като минат фото сесиите, и започнат танците, високите обувки се захвърлят в ъгъла, и до края на вечерта се кара с равни обувки или на бос крак.

6. Колко къса да е късата рокля? Късите рокли са секси и много удобни за продължителни танци, но все пак искаш да изглеждаш изискано, а не като магистрална фея, нали? Когато пробваш къса рокля, увери се, че можеш да сядаш, и да се навеждаш спокойно.

7. Изборът на балната рокля наистина е много важен, но не забравяй да отделиш достатъчно време и на останалите елементи като обувки, чанта, аксесоари, грим и прическа!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − two =