След приключване на връзка

Понякога усещаш, че раздялата наближава, друг път ти идва като гръм от ясно небе. Какъвто и да е случаят, разделите никога не са лесни. Ежедневието ти се променя, социалният ти живот се променя и нямаш човек, към когото да се обърнеш за подкрепа и любов. Понякога, унесени в яростта и разочарованието от края на връзката, не виждам колко лесно можем да се върнем към предишния си, щастлив живот. Ключът е да пренасочиш енергията си към нови връзки и преживявания.

1. Приеми, че връзката ви е приключила. Да, може и да се съберете отново, но ако прекарваш много време, фантазирайки за това, рискуваш да се подложиш на повече стрес и разочарование. За да можеш наистина да продължиш напред, първо трябва да приемаш факта, че с връзката ви е свършено.

2. Изрази мъката си, но по продуктивен начин. Не поствай неподходящи статуси в социалните мрежи и не се опитвай да отмъстиш на бившата си половинка. Вместо това напиши стихотворение или разказ, започни да си водиш дневник или сподели с близък приятел.

3. Избягвай преяждането или препиването. Това може да ти донесе временно облекчение, но в дългосрочен план ще влошиш нещата.

4. Избери си ден, в който да се глезиш. Ако имаш възможността, смени си прическата, купи си нови дрехи, посети нов ресторант или увеселителен парк. Прекарай целия ден в правене на неща, които ти доставят удоволствие.

5. Възстанови контактите си с приятели или членове на семейството, с които си изгубил/а връзка. Една връзка отнема много от времето ти, а това може да се отрази на времето, прекарано с приятели и роднини. Сега ще имаш повече време за тези хора, а и може да ти помогнат, ако все още тъжиш за старата тръпка.

6. Присъедини се към организация или група. Стани доброволец в БМЧК или друга организация, включи се в партийна група или се занимавай с училищен проект. Ако запълниш графика си, няма да стоиш вкъщи и да хленчиш от бившата изгора.

7. Придобий ново умение. Научи се да свириш на китара или да готвиш. Напиши пиеса или избърши прахта от онзи българо-немски речник, който така и не погледна.

8. Когато вече си готов/а, започни търсенето на нова връзка. Избягвай връзките за една вечер, а се постарай да се срещаш с нови хора, пък ще видим какво ще излезе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + 1 =