Рапунцел и разбойникът или как се прави олд скуул приказка в модерно време

“Рапунцел и разбойникът” се оказа една изключително приятна изненада. Кой ще очаква, че и големите разработчици от големите фирми ще проявят здрав разум и да възродят този полу-забравен жанр на олд скуул анимациите от 90-те години. След много компютърни изпълнения, повечето от които неуспешни, Дисни разбраха, че за да правиш анимация са нужни просто две неща – анимация и хумор!

Такъв е и случаят на Рапунцел. Изключително приятно за окото филмче, най-вече защото е съвсем стандартно и красиво нарисувано. И е видимо, че новото поколение анимации не трябва да са изфантазирани на компютър, като да речем “Войната на зверовете”, а просто да са с 3D опция и да се радваш на екшъна в пълната му красота.

Освен всичко останало, тази версия на Рапунцел се отличава и с невероятната доза чувство за хумор. Сериозно, щях да припадна, когато коня Максимус захапал един меч се дуелираше с Флин Райдър, който просто е така се обърна към “камерата” и каза, че сериозно това е най-странното нещо, което му се е случвало! Като цяло много свеж хумор, изпълнен с лафове и закачки, достатъчни да превърнат и най-скучната визуално картина в неочаквано добро преживяване.

Приятна изненада е и гласът на Калин Врачански, а.к.а. Камен от “Стъклен дом”, който озвучава разбойникът Флин. Като цяло филмът е изпълнен с приятни моменти. Единственото, което не се баш знае дали е в положителна посока е твърде многото мюзикъл в цялата история. Не е лошо, защото връща времето като че ли назад и имам чувството, че гледам “Красавицата и звяра” от началото на 90-те. Проблем става, като се пренасити твърде много с рисувани пеещи герои, на хора не харесващи това, може да им се стори, че гледат анимиран бродуейски мюзикъл.

НеЗнам.БГ препоръчва – ако сте фенове на анимациите гледайте на кино. А ако не сте – изчакайте ДВД–то и се отпуснете в семейна обстановка. Струва си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − thirteen =