Приготви кожата си за есента

Преминаването от лято към есен не е трудно само за гардероба ти. Сухият въздух и по-студените температури могат да навредят много на вече чувствителната кожа. За да разбереш, как да глезиш кожата си и през есента, продължавай да четеш надолу!

1. Хидратирай.

Най-голямата беда за повечето хора, когато навлизат в есента, са неравния тен и грапавите, люспести петна. Това обикновено се получава, заради прекарването на лятото на плажа и на излагането на слънцето. Преди да падне барометърът още, започни да хидратираш лицето си всяка седмица.

2. Не се скъпи за слънцезащитни продукти.

Въпреки че дните ти за плаж са преброени, бъди бдителна за предпазването от слънцето, без значение какъв е естествения ти тен. Когато влажността спада, кожата ти не е способна да абсорбира достатъчно влага от въздуха. Затова си вземи слънцезащитен крем с овлажнителни съставки.

3.Ексфолирай.

Искаш да запазиш останките от летния ти тен? Помисли пак! Люспестата кожа (бронзова или не) може да затвори порите и да загрози цялостната ти визия. Процедурите при козметичката, като например микродермабразия, са най-ефективния начин да се отървеш от мъртвите клетки, но може да се справиш и сама вкъщи.

4. Грижи се за тялото си.

Лятното слънце не изсушава само бузите, носа и ушите. То влияе и на устните, кутикулите, краката и коленете. За най-добри резултати, избери балсам за устни, който е по-мазен, и мажи ежедневно цялото си тяло с лосион, обогатен с хидратиращи съставки, като глицерин и витамин Е.

5. Атакувай акнето.

Смяната на сезоните задейства симптомите на стрес в тялото, водейки до повече пъпки от обичайното. Запомни, че трябва да третираш цялата си кожа, вместо само отделни пъпчици. Ако мажеш само отделни пъпки, ще пренебрегваш останалите, набиращи пъпки. Намери продукти за лицето, които съдържат салицилова киселина, и се мажи, за да предотвратиш появата на нови пъпки.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 4 =