Предотвратяване на основни конфликти в една връзка

Типично мъжкият и типично женският ориентиран мозък коренно се различават и често това води до спречквания и недоразумения. Ако и на теб ти се е случвало да се скараш с някой от противоположния пол, но не знаеш причината, нито как да я предотвратиш, следващите редове са за теб!

 

 

  • Жената не трябва да се учудва, когато мъжът й харчи луди пари за техника и всякакви други джаджи.   Мъжете обожават играчките, защото са свързани с пространственото ориентиране, което е типична мъжка черта. Мъжът, от друга страна, не трябва да се смее на жената, защото не може да борави с техника, а трябва внимателно да й обясни.
  • Когато пътувате до непознато място, нека мъжът да шофира, а жената да съобщава интересните неща, покрай които минават. Мъжете имат по-добри пространствени умения, останали му още от времето, когато е трябвало да ловува. На жената тогава не й е било необходимо да се ориентира в пространството, затова по-добре не я молете да ви упътва на къде да кара. Жената пък е по-добра в словесните дейности, така че по-лесно ще бъде тя да разказва на мъжа какъв е пейзажът, вместо той постоянно да наднича и по този начин да се разсейва. Позволени са всякакви теми на разговор, с изключение на правенето на забележки относно уменията на шофьора – в противен случай единственото, което ще постигнете, е да го вбесите.
  • Когато жената разказва как е протекъл денят й, тя просто иска някой да я изслуша, а не очаква мъжът й да й решава проблемите. Затова, когато жена ви разказва с най- малките подробности каке протекъл денят й, просто я слушайте и кимайте с глава.
  • Когато един мъж казва на жена си, че не знае защо тя му се сърди, вероятно е искрен. Затова, дами, спестете си времето и нервите и по-добре му кажете причината за лошото си настроение.
  • 70-80% от мъжете твърдят, че най-важното в живота им е тяхната работа, докато 70-80% от жените казват, че за тях семейството е на първо място. Ако жената е нещастна в интимния си живот, тя няма да бъде удовлетворена от работата си. Ако мъжът има трудности на работното място, то той няма да може да се наслади на взаимоотношенията си със семейството. Затова мъжът и жената страдат по различен начин – тя иска разговор и гушкане, а той мечтае за усамотение и гледане на телевизия. Това се дължи на различната ориентация и приоритети на мъжкия и женския мозък. Но ако и двамата сте наясно с тези различия, напрежението по между ви ще спадне и ще спрете да се обвинявате един друг защо постъпвате по този или онзи начин.
  • Мъжът е способен да напусне половинката си, ако вижда, че тя не е щастлива.Според мъжа причината за нещастието й е това, че той не може да й осигури добър живот. Докато всъщност истинската причина за нейната тъга е, че не се чувства емоционално удовлетворена. Затова, жени, казвайте на мъжете си колко сте доволни и горди с тях, а вие, мъже, бъдете по-романтични и изслушвайте половинките си.
  • В миналото мъжете се събирали на група и отивали да ловуват. Затова не се сърди на мъжа си,когато се събира с “ловната дружинка” в кръчмата, където обсъждат “ловните” си подвизи.
  • Мъжът смята, че трябва сам да се справи с проблемите си, и ако не успее, се чувства като неудачник. Това е и причината мъжът рядко да говори за затрудненията си. Никога не трябва да давате съвет на мъж, освен ако изрично не ви попита. Просто му кажете, че му имате доверие, и че ще застанете зад решението му, каквото и да е то.
  • Как да задоволиш жена: гали я, хвали я, глези я, масажирай я, бъди отзивчив, прави й серенади и комплименти, подкрепяй я, утешавай я, разсмивай я, предразполагай я, докосвай я, гушкай я, възбуждай я, защитавай я, обаждай й се често, прощавай й, помагай й, угаждай й, бъди внимателен, закриляй я, хвали се с нея, мечтай за нея, закачай я, боготвори я. Как да задоволиш мъж : появи му се гола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 − two =