Отърви се от акнето

1. Дръж ръцете си далеч от лицето си. Опитай се да не чоплиш пъпките, защото така само ще ги раздразниш, а след това ще ти останат белези.

2. Не търкай силно. Повечето хора с акне и/или запушени пори търкат лицето си по-силно от обичайното, което само раздразня кожата. Вместо това нанасяй нежно почистващи продукти сутрин и вечер.

3. Внимавай с фон дьо тена. Гримът, който се използва, за да прикрива пъпките, всъщност запушва порите и влошава ситуацията. Вместо това използвай коректор със салицилова киселина. Избягвай мазните продукти.

4. Открий причината. Забележи начина, по който държиш телефона си, дали спиш повече на едната страна на лицето си, или подпираш лицето си с една ръка, докато седиш. Избягвай да правиш тези неща! Ако се храниш неправилно, това също може да увеличи появата на акне. Но ние сме ти приготвили и Диета срещу акне.

5. Започни да се грижиш за кожата си редовно. Почистващите продукти и овлажнителите, които съдържат съставки като бензол пероксид, убиват бактерията, причиняваща възпаления.

6. Приеми го на сериозно. Ако се грижиш за кожата си, но въпреки това имаш пъпки, трябва да се консултираш с дерматолог, който може да ти изпише по-силни продукти, като например Ретин А.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + 11 =