Основни съвети за здрава коса

 

  1. Бъдете внимателни, когато прилагате топлина на косата Ви. Оформянето с топлина „убива” блясъка на косата, затова винаги когато е възможно, оставяйте косата да изсъхва сама. Ако това не е опция, настройте уредите за стилистична обработка на ниска температура. Ако оставите косата да изсъхне сама поне частично, ще елиминирате голяма част от оформянето с топлина, което ще бъде много по-добре за Вашата коса.
  2. Ограничите употребата на спрейове и гелове, съдържащи алкохол. Тези продукти ще превърнат косата Ви в суха и крехка. Серумът против начупване е много по-добра алтернатива пред гела. Той ще приглади косата Ви, оставяйки я с блясък и лесна за оформяне.
  3. Отбягвайте да миете косата си с шампоан всеки ден. Шампоанът премахва естествените вещества от скалпа, лишавайки косата от блясък. Най-доброто за косата е тя да бъде мита на около 3 дни, зависи от това колко суха или мазна е косата. Решете косата всеки ден, за да разпространите естествените вещества от скалпа до крищата на косата.
  4. Използвайте етествени лекове за коса. Например, extra virgin зехтин може да въздейства невероятно на сухата и непокорна коса. Добавяйки няколко капки във Вашия балсам, косата Ви ще стане копринено мека. Зехтинът може да се използва и на чиста, суха коса като серум. Просто разтрийте няколко капки между дланите си и поставете на косата преди да я оформите.
  5. Овлажняването е един от най-ефективните съвети за поддържане на здрава коса. За да подобрите вида и усещането на Вашата коса, използвайте балсам веднъж седмично. Отбягвайте изплакването с гореща вода, ако е възможно. Балсамът помага за предпазване на косата, поддържа я гъвкава и силна и предотвратява накъсването й докато я третирате.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + four =