Мисионерската поза – плюсове и минуси

1297372915647_ORIGINAL

Мисионерската поза е една от най-популярните начин за практикуване на секс. Както всяка друга поза, тя има своите плюсове и минуси.

Един от плюсовете на мисионерската поза е, че много двойки я смятат за романтична – позволява прегръщане, целуване, гледане в очите. Освен това тя позволява на мъжа да почувства своето предимство над жената – задействат мускулите на ръцете, задните части, корема, бедрата. В същото време жената се намира в състояние на пълна отпуснатост. При тази поза става и допълнително стимулиране на клитора, поради което се увеличава вероятността от постигането на клиторен оргазъм. Тази поза е и подходяща за не толкова опитните.

Като минус на тази поза може да се посочи това, че някои жени са на мнение, че при мисионерската поза мъжът се чувства като повелител и показва своето презрение към партньорката си. Някои източници твърдят, че мъжете, които предпочитат тази поза, са алчни, ревниви и властни. На някои жени не им допада как мъжът се стоварва върху тях с цялата си тежест и им ограничават движенията на жената. Ако мъжът е склонен към бърза еякулация, не се препоръчва да практикува тази поза.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 4 =