Любовна игра (петинг)

 

Петингът е форма на полово общуване без съединяване на половите органи (със или без оргазъм). Думата произлиза от английски език и означава в свободен превод “игра на възбуда” (любовна игра). Любовната игра обхваща всички взаимни контакти, които стимулират сексуално и довеждат до удовлетворение, с изключение на проникването на пениса във влагалището.

Една по-ограничена форма на тази игра, при която ласката обхваща глаата и шията или най-много горната част на тялото, е “некинг”. Европейско проучване показва, че половината от жените са изживяли своя първи оргазъм не с коитус, а при любовна игра.

Любовната игра е непретенциозна към външните условия. Не е необходимо дори легло. Това може да подмами към безотговорност и/или смяна на партньорите, тогава любовната игра престава да бъде израз на истинска любовна връзка.

Извършването на петинг дава и определени предимства при по-късния зрял полов живот. По този начин партньорите се опознават предварително, добиват опит в ласките, започват да ценят и по-малките източници на удоволствие, научават се да усещат реакциите на другия и да се нагласяват според тях. Това предпазливо, постепенно навлизане в половия живот, постепенното разкриване на тялото за сексуалните усещания е психологически по-добре, особено за младото момиче, отколкото безпреходния дефлориращ коитус. Последният не само не донася удоволствие на жената, но повечето пъти дори я разочарова или отблъсква от сексуалността въобще. Много млади мъже също не успяват първия път, защото са несигурни и неопитни в интимните взаимоотношения. Възможно е неуспехът да ги обезкуражи и да ги направи импотентни при следващите опити. Петингът ги улеснява чрез степенуваното приближаване на успеха.

Не е вредно любовната игра да се удължава и се усилва до постигане на оргазъм. Напротив, ако тя възбужда силно, но не завършва с оргазъм, може да предизвика болка в слабините и тестикулите, състояние на неспокойствие, нервна възбуденост. От тях най-често страда мъжът, който при подобни ситуации търси изход в самозадоволяването. Съвсем индивидуална е продължителността на любовната игра, докато най-сетне завърши с коитус. А играта без съмнение води дотам. По тази причина би трябвало интензивен петинг да се предприема само когато е възможно да се допусне коитус, при достатъчно продължително познанство с партньора и двустранна убеденост, че чувствата са истински.

Петингът е идеално допълнение на коитуса, когато жената по-лесно достига до оргазъм посредством клитора, отколкото чрез влагалището, и когато мъжът го постига по-бързо от нея.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − fifteen =