Лидерите на утрешния ден

Kichashki.com

След серията статии, в които изказвам съмнения за една не малка част от младите хора / цък тук, тук, тук и тук /, мисля, че дойде време да си поговорим за изключенията. За онези млади хора, които те карат да се чувстваш щастлив, че си българин.


Знаете ги. Прекрасни млади хора, които прегръщат една кауза и дишат, живеят, борят се, лягат и стават с нея. Тези млади хора, които са тотален антипод на тези, за които съм писал до сега. Тези млади хора, на които можеш да вярваш, които чак се замисляш, как е възможно да са толкова интелигентни и целеустремени.

Има ги тези млади хора, които си струват, и които ще носят само добро за България. Не говоря само за отличниците с медали по световните олимпиади, макар те за мен да са истински герои, след като могат да носят медали на България, въпреки отвратителната образователна система. Говоря за тези ясно видими лидери, за които знаете, че един ден обществото ще лежи на плещите им. Това са тези млади хора, които са пробивни, амбициозни, интелигентни и непримирими.

За непримиримостта ми е думата. Това са млади хора, които не се дават. Не се дават на системата. Не се дават на образованието. Не се дават на примирението. Не се дават на апатията. Не се дават на “Учи, за да не работиш” или “Преклонена главица, сабя не я сече”. Не се дават и толкоз! Упорити и борещи се за всяка глътка обществен въздух, тези млади хора са еманация на Дарвиновата теория в български условия. Защото тук, за да успееш, трябва да вървиш срещу течението, трябва да преодоляваш трудности всеки ден, трябва да си най-силният от най-силните, най-умният от най-умните. В България могат да оцелеят само тези. У нас вълчата система е такава, че няма място за посредствени. Или си ужасен, или си прекрасен. Много ужасни млади хора съм виждал, но за щастие познавам и много прекрасни. Това са лидерите на утрешният ден и аз съм готов да се разпиша с две ръце под твърдението, че има млади хора в страната, на които България може да разчита.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − fourteen =