Лесни промени за сваляне на килограми: течности

След статията Лесни промени за сваляне на килограми: хранене сега ще ви предоставим и няколко съвета относно напитките, които ще ви помогнат да свалите излишните килограми по-бързо.

 

Промяна №2: какво пиеш.

Пиеш ли подсладени напитки? Забравяш ли да включиш напитките, когато си правиш хранителен дневник, или когато следиш калориите си? Е, това може да се окаже по-голям проблем, отколкото си мислиш, защото количеството калории, които може да погълнеш чрез течности, без дори да осъзнаваш, е доста изумително.

Намали приема на газирани напитки.

Ако често пиеш газирани напитки, като Кока-Кола или сода, може да останеш изненадан/а колко много калории приемаш. Ако се стремиш да приемаш около 1 500 – 1 600 калории на ден, за да свалиш излишните килограми, с няколко чаши газирани течности почти ще достигнеш дневния си лимит. Запомни – с всеки 3 500 спестени калории, си спестяваш половин килограм!

Пий повече вода.

Сигурно вече ти е омръзнало да го чуваш, но наистина е много важно да пиеш достатъчно вода всеки ден. Приемай поне по 8 чаши вода на ден. Освен това, приемането на повече вода ще ти помогне да ограничиш приема на газирани напитки. Като пиеш повече вода, дори може да започнеш да я предпочиташ пред газираните течности.

Дилемата при напитките по време на диета.

Докато са на диета много хора заменят газираните напитки с диетични, мислейки си, че така ще намалят калориите и същевременно ще могат да се наслаждават на любимите си газирани напитки. Само че проучванията доказват, че изкуствените подсладители, които се съдържат в тези диетични напитки, всъщност увеличават желанието за захарни изделия. Ако това наистина е така, няма да се отрази благоприятно на диетата ти.

Намали алкохола.

Алкохолът е високо калоричен и може да доведе до безконтролно хранене. Не случайно съществува терминът “бирено коремче”. А и всички знаем, че алкохолът винаги се съчетава с още нещо – я с газирана напитка, я с мезенце. Така че по-добре се придържай към минералната вода, когато си навън.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × three =