Кола маска в домашни условия

Обезкосмяването чрез кола маска е един от най-дълготрайните и предпочитани методи за премахване на нежеланите косми. Освен това колата маска може да се прави на всички части на тялото. Колата маска бива два вида:

1. Топла кола маска

Преди да започнеш с колата маска, почисти мястото, което ще обезкосмяваш, чрез вода и сапун. Ако е необходимо, поскъси косъмчетата (това обикновено се прави, когато искаш да обезкосмиш подмишниците, гърдите или интимните части). Обикновено топлата кола маска първо трябва да се загрее. Препоръчваме ти да го направиш като потопиш колата маска в съд с топла вода, вместо да я слагаш в микровълновата, защото може да се разтопи неравномерно и на места дори да загори. След като загрееш колата маска, нанеси тънък слой от нея на мястото, което ще обезкосмяваш. Изпъни кожата си, докато колата маска се охлади и втвърди. Ако в комплекта за кола маска има лентички, постави ги върху восъка преди да изстине. За да премахнеш восъка, дръж кожата си с едната ръка колкото се може по-опъната, докато с другата ръка дърпаш восъка или лентичката. Премахни восъка/лентичката само с едно рязко движение, в посока обратна на растежа на косъма.

2. Студена кола маска

Както се подразбира от името, студената кола маска не трябва да се загрява преди употреба, тя вече е прикрепена към лентичка. Използвай същата техника за премахване на космите, както при топлата кола маска. Тъй като студената кола маска не захваща космите толкова добре като топлата маска, може да е необходимо да повториш действието няколко пъти.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 1 =