Клинът – необходим за всеки гардероб!

Клинът е дреха, която прилепва плътно по краката, носена и от двата пола. Оригиналните клинове са били от две отделни части – по една за всеки крак. Модерните клинове се изработват от смесица от ликра, памук, найлон или от полиестър, но могат да бъдат направените и от вълна, коприна и други материи. Клиновете съществуват в множество цветове и модели.

Понякога клиновете се носят така че изцяло да се виждат, но в повечето случаи се носят с пола, къси панталони, по-дълга блуза или туника. Обикновено дължината им е до глезените, но има и по-къси. Главната фукнция на клинът е да предпазва от студа. Също така те са особено удобни за спортуване.

Клиновете такива, каквито ги познаваме днес, излизат на мода през 60те години, когато са били носени с големи колани и високи токчета или ниски балетни обувки. В последните няколко години модата на клиновете се завърна. Лъскавите клинове – клинове, които са в блестящ цвят, цвят металик или имат мокър ефекет – станаха много популярни през 2008 година. Тези клинове са в най-различни цветове, но най-вече в черно, сребърно или златно. Този вид клинове са забележими с кожения или дори латексов вид и са най-вече носени като вечерно или клубно облекло. Лъскавите клинове присъстват на модните ревюта на много водещи дизайнери и са отвърдени от знаменитости като Лорен Конрад, Кели Кларксън, Деми Ловато, близначките Олсън, Рияна, Линдзи Лоън и други.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 5 =