Как да флиртуваме

Флиртуването е широко разпространена дейност, която може да ти помогне да разчупиш леда, да започнеш нови приятелства или дори връзка. Може да бъде и забавен начин за запознаване с нови хора или да добави малко емоции към деня ти. Флиртът не е само за клубовете и партитата – той може да бъде полезно умение във всекидневния ти живот, когато си купуваш книга или пък си взимаш обяд. За да се справиш по-добре в това начинание, ние, от екипът на НеЗнам.БГ ти предоставяме някои идеи и съвети, изпробвани от нас самите.

1. Подготви се. Това важи най-вече, ако ще ходиш някъде, като например на някой купон, където най-вероятно ще ти се наложи да покажеш уменията си по флиртуване. Увери се, че си чист/а и ухаеш добре. Това изглежда очевидно, но лошия мирис или дъх винаги възпрепятстват флирта. Облечи дрехи, които отговарят на стила ти и са подходящи за тялото ти. Издокарай се и ще се чувстваш по-удобно и уверен/а в себе си.

2. Направи визуален контакт. Това е един от най-лесните и най-добрите начини да разбереш дали трябва да се заемеш с него/нея. Задръж погледа си върху Обекта за няколко секунди, а след това бавно го отмести. Внимавай да не зяпаш или да изглеждаш плашещо. Усмивка или приятелско изражение може да предотврати това. Ако ти се усмихнат, флиртът официално е започнал. Ако те гледа продължително, това е добър знак – трябва да започнеш разговор. Ако поддържаш визуален конткат докато разговаряте, ще му/й покажеш, че имаш интерес.

3. Контролирай езикът на тялото си. Факт е, че това, което казваш не е толкова важно, колкото това, което правиш. Увереният език на тялото е ключов във флирта. Изправената стойка и вдигнатата глава са двата основни елемнта на добрия език на тялото. Увери се, че изглеждаш отзивчив/а. Не кръстосвай ръцете си пред тялото си и гледай да не закриваш лицето си с ръце или пък да ги държиш постоянно в джобовете. Копирането на жестовете на човека отсреща е ефектна техника за флиртуване.

4. Започни разговор. Когато флиртуваш, не е много важно какво казваш, а как го казваш. Следователно, не е особено нужно или препоръчително да имаш арсенал от остроумни теми и реплики. Обикновено е достатъчно да кажеш просто „Здравей!”, за да започнеш разговор. Опитай се да измислиш нещо, което той/тя не е чувал/а 10 пъти днес. Колкото по-уникално започва разговорът ви, толкова повече ще се отличаваш. А колкото повече се отличаваш, толкова по-интересен/интересна ще изглеждаш. Ако все пак решиш да използваш предварително измислена тема/реплика, избери такава, която е подходяща, забавна и необичайна.

5. Убеди го/я, че си интересна личност. Когато започнеш разговор, целта ти е да не отегчиш до смърт човека, с когото разговаряш. Забавните шеги винаги са добър вариант, но може да впечатлиш другия, ако покажеш умението си да слушаш. Задавай въпроси и използвай неща, които са казани по-рано в разговора. Така ще му/й покажеш, че слушаш внимателно. Но недей и да започваш да го/я интервюираш. Задавай лични въпроси, но и пускай забавни шеги. Постепенно разкривай интересна и уместна инофрмация за себе си повреме на разговора. Запомни нещата, които ви свързват, като това може да бъде чудесен начин да задържиш интереса му/й и да продължите разговора.

6. Използвай хумор. Едно от най-добрите неща, които двама души могат да споделят, докато са заедно, е добрият смях. Накарай другия да се смее и го прави често! Но внимавай и да не прекрачиш линията, защото, ако го направиш, може да развалиш нещата по необратим начин.

7. Усмихвай се. Поддържай разговора оживен и позитивен, като не забравяш да се усмихваш.

8. Оглеждай се за знаци и сигнали. Ако забележиш сигнал, който ти подсказва, че човекът отсреща не е заинтересован от теб, по-добре прекрати флирта (или дори разговора). Винаги ще има някой друг, с когото да поговориш, вместо да си губиш времето, с някого, когото не го е грижа. Някои от лошите сигнали са: той/тя гледа наоколо из стаята, за да види какво друго се случва, обръща ти гръб, хваща първият срещнат човек в отчаян опит да прекрати разговора си с теб и т.н. Също така трябва да следиш и за позитивни сигнали като например отворен език на тялото. Отнема известно време да започнеш да различаваш сигналите, затова колкото повече флиртуваш, толкова по-добре ще разпознаваш знаците и сигналите.

9. Укрепи взаимоотношенията. Ако видиш, че нещата се развиват добре, вероятно вече е настъпил моментът да разбереш как да се свържеш с него/нея – номер, имейл, скайп… В противен случай, може да пропуснеш златната възможност да видиш този човек отново. Може и ти да дадеш информация за това как да се свържат с теб, но така оставяш топката в негови/нейни ръце и може да не ти се обади. Ако се справиш с това или дори се уговорите за следваща среща, по-добре се оттегли. Ако прекалено много се задържиш околко него/нея, шансът да те разкара е голям.

10. Упражнявай се. Все пак с практика се постига всичко. Колкото повече флирутваш, толкова повече ще знаеш какво трябва да правиш и за какво трябва да се оглеждаш. Плюс това е толкова лесно и приятно! Може да се упражняваш във флиртуването всеки ден!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 3 =