Как да украсиме елхата?

Ако все още не сте украсили елхата, екипът на НеЗнам.БГ Ви е приготвил някои идеи, които се надяваме, че ще Ви бъдат от ползва.

Лампичките


Сиянието и красотата на елхата идват най-вече от лампичките. Затова Ви препоръчваме фасетните крушки – те пречупват светлината по-добре и са по-ярки. Малките блещукащи светлинки и цветните също са доста ефектни, когато ги наслоите на няколко наниза и ги съчетаете с украшения, които имат отразяваща повърхност. За да озарите още повече елхата, увийте лампичките около стъблото и клоните. Започнете от стъблото и прдоължавайте нагоре, към върха, като увивате с лампичките по-големите клони. Не икономисвайте лампичките и не се страхувайте да смесвате различни видове. Експериментирайте с различни схеми за украса, докато не откриете този, който най-много ви допада.

Гирляндите


Няма строги правила при украсяването с гирлянди. Започнете да слагате гирляндите от върха на елхата, като слагате по-малко и увеличавате постепенно количеството с приближаването към стъблото. Тънките гирлядни изглеждат най-добре, когато висят от клон до клон, а дебелите – когато са обвити хлабаво около цялото дърво. Използвайте най-различни гирлянди – от обикновени до пъстри, за да придадете по-красив вид на елхата.

Играчките


Започнете украсата като сложите първо по-важните и хубави играчки. След това окачете най-големите украшения, като ги поставяте равномерно по цялата елха. Запълнете празното пространство със средните по размер и най-малките играчки. Завършете украсата със специалните украси, като свещички и ангелчета. Създайте дълбочина като сложите няколко играчки по-близо до стъблото.

Както и да украсите коледното дърво, важното е то да носи уют и да допълва коледната атмосфера в дома Ви. Цялата редакция на НеЗнам.БГ Ви пожелава най-искренно да прекарате една незабравима Коледа и нека коледния дух бъде с Вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − eight =