Как да се справим с връзките от разстояние

Поддържането на всяка връзка изисква много време и усърдна работа. Връзките от разстояние са още по-голямо предизвикателство. Емоционалната близост и физическата привързаност са основата на една връзка. При връзките от разстояние обаче физическият контакт е премахнат и партньорите трябват да търсят нови начини, по които да наваксат тази липса. Поддържането на връзка от разстояние изисква обвързване и от двете страни. Ето и няколко съвета какво може да направиш, ако имаш такава връзка:

1. Обсъдете как вие двамата, като двойка, ще се справите с раздялата за големи периоди. Изслушвайте се, това може да предотврати по-късни конфликти.

2. Разменете ежедневните си графици. Това ще избегне чудения от рода на “Защо не ми вдига телефона? Къде е?! С кой е!? Защо не ми отговаря на смс-ите???”

3. Направете си график за времето, в което ще комуникирате по по-специален начин. Например, всяка седмица по горе долу едно и също време може да провеждате видео разговор или пък ще се чувате вечер преди да заспите. Но бъдете реалисти, не очаквайте всичко от графика да се изпълнява стриктно, все пак това е само помощно средство/

4. Пишете си писма от време на време, по-романтично е. (:

Бъдете спонтанни

5. Изпрати на половинката си колет с малки неща, които ще я зарадват, и ще й напомнят за теб. Това показва на другия, че мислиш за него.

6. Изпращай неочаквани интернет картички, просто за да кажеш здрасти или че ти липсва. Една такава картичка може да повдигне настроението в тежък момент.

7. Добави елемент на изненада във връзката ви. Ако имаш възможност, посети половинката си без предварително той/тя да знае. Ако това не е възможно, може да се разберете да се чакате на място, което е по средата на градовете, в които живеете.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + three =