Как да се обличаме стилно и в офиса?

Стилът в бизнес облеклото се промени откакто навлязоха по-небрежните облекла на работното място. Модерните бизнес облекла варират в стил, цвят и материя и много зависят от позицията ти и/или компанията, в която работиш. Това, което е категоризирано като модерно облекло, включва смесица от различни сака и якета, стилни панталони и поли, флиртаджийски блузи и смели аксесоари.
  1. Избери топ и долнище от два различни костюма, но в близка цветова гама. Не е необходимо винаги да носиш сакото и панталона от един и същ аутфит, за да имаш бизнес вид – понякога стилът може да бъде придобит и от смесването на различни костюми. Ако съчетаваш дрехи в една гама, ще избегнеш несъответствие между цветовете. Например може да сложиш сако в шоколадов цвят с тънки райета в жълтеникавокафяв цвят с пола в подобен жълтокафяв цвят.
  2. Съчетай костюма с по-флиртуваща или романтична блузка. Понякога костюмите са твърде строги и един по-модерен топ ще смекчи вида ти. Бляскава или пастелена блузка ще стои перфектно, особено ако костюмът е в по-неутрален цвят.
  3. Престегни талията си с тънък кожен колан, за да акцентираш на фината си фигура. Кожата, например украсен с крокодилски принтове, придава специфично качество на костюма. Осен това коланът на талията те прави по-слаба и изящна.
  4. Прибави дръзки аксесоари. Голямата чанта е не само много модерна, но и удобна – в нея може да сложиш дори лаптопа си. Аксесоарите в искрящи цветове подсилват модерния вид на облеклото ти. Цветните пантофки са още един начин да покажеш личния си стил в бизнес атмосферата.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − six =