Как да свалиме излишните килограми след празниците

Много от нас прекаляват с нездравословната храна по Коледа и ако ти си се тъпкал/а със свинско и винско, точно като екипът на НеЗнам.БГ, то е време да пречистиш организма си.

Приемай много течности

След толкова много мазна храна покрай празниците, най-доброто, което можеш да направиш, е да поглъщаш много течности. За целта най-подходяща е водата, но има и други течности, които ще ти се отразят добре – някои чайове, като например зеленият чай, са отлични антиоксиданти. Определени плодови сокове също са добри антиоксиданти, като например сокът от нар или от червена боровинка. Но не забравяй да провериш етикета на сока преди да погълнеш твърде много от него, тъй като някои от тях съдържат голямо количество захар и/или натрий. Приемането на много течности ще помогне на организма ти да изхвърли вредните вещества, а по този начин ще се чувстваш много по-добре след обилните празници.

Хапвай фибри

Фирбите са важни за организма ти по всяко време, но най-вече след празниците. Те ще помогнат на тялото ти да се върне отново към стария ритъм на живот. Най-лесният начин да си осигуриш нужното количество фибри, е като консумираш плодове и зеленчуци. Също така може да добавиш и малко мюсли към менюто си. Ако обаче още ти е остнало от свинското и решиш да си похапнеш, добави и марули, домати или краставици, може и малко горчица, но не и майонеза, тъй като тя е много тежка.

Почерпи се

След преяжданията по Коледа много хора минават на строга диета и не си позволяват дори една хапка нездравословна храна. Ако много ти се яде от тиквеника, който е останал, или някое друго лакомство – хапни си. Само внимавай да не прекалиш… отново!

Прави си упражненията

Здравословното хранене ще помогне на организма ти да се отърве от ненужните вещества, но трябва да продължиш да правиш упражнения. Ако преди това не си правил/а, крайно време е да започнеш!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + seventeen =