Как да НЕ флиртуваме

1. Не взимай нещата твърде навътре. Запомни, че все пак флиртът е средство, чрез което може да се запознаеш с нови хора и да се забавляваш. Повечето хора, с които флиртуваш, няма да ги видиш никога повече. Пък и това е по-добре за повечето неловки случки, които слагаме в графа „флирт”…

2. Не се дръж като дърво. Изненадващо, хората не обичат да бъдат плашени! Неща от рода на злокобоното зяпане, тъпи флирт забележки и броят на децата, които искаш, някакси не са подходящи за първа среща.

3. Не флиртувай на неподходящи места. В работата/училището флиртуваш на своя отговорност! Други такива места са болница, погребение, пред очите на приятел/ка с разбирто сърце и т.н.

4. Не бъди арогантен/арогантна. Самоувереност + хумор може да бъде една магическа комбинация, когато става въпрос за флиртуване. Дори някои по-самонадеяни шеги могат да бъдат успешни. Но ако не прецениш добре баланса, ще излезне, че си арогантен/арогантна. Въпреки че искаш човека отсреща да разбере повече за теб, недей да говориш за себе си твърде много. Ако се уловиш, че правиш именно това, започни да задаваш на другия въпроси за него/нея. Арогантността не е нито забавна, нито съблазнителна. Тя е просто дразнеща.

5. Не бъди нахален/нахална. Това се отнася предимно за мъжете, но и жените трябва да знаят, че нахалността, отчаяния вид и агресивността са доста непривлекателни за противоположния пол.

6. Не говори за бившите си. Последното нещо, което някой иска да чуе, е какви са били предишните ти партньори!

7. Не бъди груб/а. В повечето случаи флиртът се провежда на публично място, затова някои хора могат да се опитат да се присъединят към разговора. Дори и да флиртувате доста разгорещено, не се опитвай нарочно да извадиш някой от разговора. Грубото поведение няма да впечатли никого.

8. Не стой повече от необходимото при Обекта на желанията ти. Някои разговори продължават с часове, други само 10 минути. Ако вече нямате какво да си кажете, време е да поискаш номер/имейл/скайп, за да можете да се свържете, или направо да се оттеглиш. Ако той/тя започне да говори с някой друг или те игнорира, може да считаш разговора за приключен.

9. Не прекалявай с одеколона/парфюма. Да, искаш да ухаеш добре. Не, не искаш кожата ти да лъщи от одеколона ти, когато се запознаваш с някого.

10. Не упорствай с някого, когото не е заинтересован. Наистина не си залужава да си пилееш времето с някого, когото не те оценява.

11. Не флиртувай с някого, с когото не трябва. Разбира се, понякога няма да знаеш дали човекът отсреща има връзка. Но веднага щом разбереш, че той/тя има половинка, прекрати флирта преди някой да е пострадал. Това важи двойно, ако той/тя е женен/омъжена. Ако половинката му/й се появи, продължи приятелски разговора и при първа възможност се оттегли. Флиртуването с шеф или някой по-висш не е най-добрата идея, независимо колко много искаш повишение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 2 =