Как да не натрупаме килограми по Коледа

Коледата може да се окаже невъзможна за тези, които са на диета. Покрай всичките тези купони и банкети не ни остава време да се погрижим за тялото си и изобщо не следим какво си похапваме. Но, ако спазвате някои прости правила, ще преживеете лесно Коледа!

Бъдете активни

Не пренебрегвайте ежедневните си упражнения покрай Коледа. Много дейности могат да се превърнат във Вашата празнична тренировка. Разходете си из квартала, за да видите коледната украса на съседите си, излезте навън с децата/съседчетата, за да се попарзаляте, замервате със снежни топки или пък да си направите снежен човек. Ако пък не обичате студа, можете да останете вкъщи на топло, да си пуснете Коледните песни от нашата класация и да направите малко аеробика. Важното е да държите тялото си в движение и да изгаряте повече калории, за да компенсирате по-голямото количество изядена храна.

Напитките

Пийте поне осем чаши вода, за да поддържате тялото си хидратирано и да му създавате чувство за ситост. На партитата гледайте да се въздържате от алкохола – той съдържа празни калории и може да повиши глада Ви. Ако все пак не можете да стоите далеч от алкохола, пийте вино или светла бира – те съдържат по-малки калории от другите видове алкохол.

Само хапка

По време на празниците ще Ви черпят с най-различни бисквитки, сладкиши и кремчета, но вместо да ги изяждате целите, хапнете един-два пъти или разделете десерта с приятел. Така ще можете да се насладите на храната, но няма да погълнете стотици ненужни калории.

Хранете се правилно

Не е нужно да избягвате купоните, обилните храни и семейните събирания. Преборете се с преяждането като се подготвите. Пийте много вода през целия ден и яжте салата или зеленчукова супа около час преди да отидете на празненството. Това ще притъпи глада Ви и ще имате по-добър самоконтрол, когато видите високо-калоричните храни. На самото събитие се огледайте за най-здравословното ястие и се „запасете” с него.

Предай нататък

Вероятно ще бъдете затрупани с подаръци от бисквитки, бонбонки и други лакомства от приятели, роднини и съседи. Предотвратете изкушението като подарите лакомствата на някой друг или ги изплзвайте за почерпка на гостите си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + 9 =