Как да започнем промяна в живота си?

Ако се събуждаш всяка сутрин с чувство за неудовлетвореност и разочарование от живота, който водиш, значи имаш спешна нужда да промениш някои неща. Няма значение дали тези неща са малки, или големи. Важното е събереш сили, да започнеш да действаш и да придобиеш контрол над живота си. Започни промяната към новото си Аз с нови предизвикателства и ситуации.

  • Остави егото си на страна. Когато анализираш промените в живота си, няма място за его или горделивост. А мисленето за мненито на приятелите и роднините ти и дали ще изкарваш по-малко пари, ако смениш работата си, само ще те забави или дори изобщо няма да започнеш да се променяш. Отвори съзнанието си към всичко, което животът може да ти предложи. Слушай сърцето си и неговите желания. Игнорирай всички страхове, заради които се въртиш в кръг.
  • Намери страстта си. Нищо не може да съществува, ако няма истинска страст. Разбери какво точно провокира страстта ти в живота и го следвай. Ако искаш да смениш работата си, започни курсове, които ще ти помогнат да направиш тази крачка. Общувай с хора, които са свързани с бранш, в който искаш да влезеш, за да придобиеш още повече знания. Ако твоята страст са танците, започни уроци. Спри да си измисляш оправдания и започни да правиш конкретни стъпки, за да изпълниш мечтите си.
  • Мисли оптимистично. Вместо да се вторачваш в лошите неща, които биха могли да станат или ти се случват, прекарвай времето си като се концентрираш върху желаните, позитивни резултати. Колкото по-малко обмисляш негативните неща, толкова повече време ще имаш да размишляваш върху постигането на желанията си и как да подчертаеш силните си страни.
  • Сключи пакт със себе си. Кажи си, че има човек, който не искаш да разочароваш, и този човек си ти, не някой друг. Обещай си, че ще направиш всичко необходимо, въпреки всички проблеми, които може да срещнеш по пътя.
  • Концентрирай се върху малките промени. Ако си поставяш високи цели, рискуваш да се разочароваш и откажеш още в самото начало. Например, ако искаш да отслабнеш, започни да правиш редовно упражнения, а не започвай строги диети, включващи само вода. Постави си за цел да отслабнеш с 2 килограма, а после с още 2 и т.н.
  • Не мисли за провала. Ако не рискуваш, няма да спечелиш. Знай, че в живота провла винаги е опция. Ако приемаш този факт, ще ти бъде по-лесно да навлезеш свободно в живота, да пробваш нови неща и да си позволиш да живееш истински живот.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × one =