Искаш да подчертаеш сините си очи?

За да подчертаеш очите си, трябва да използваш подходящи сенки за очи, гланцове и дрехи. Определени цветове допълват или контрастират на сините очи. Ако имаш невероятни сини очи, най-вероятно искаш те да изпъкват, затова чети внимателно следващите редове.

Дрехи и бижута

Носи топове в цвят близък до този на ириса ти. Поставяйки този цвят близо до лицето си, сините ти очи ще изпъкнат. Направи същото с бижутата. Синя огърлица или обици, особено ако са бляскави, ще акцентират върху очите ти. Другата опция е да носиш дрехи и бижута, които се допълват с очите ти. Например оранжевото е пълна противоположност на синьото и се допълват.

Гримът

Използвай синя спирала. Има най-различни спирали в синята гама, но използвай тази, която е най-близка до цвета на очите ти. Ако синята спирала за теб не е опция, използвай тъмно кафява. Може да нанасяш и черна спирала понякога, но кафява стои по-добре на сините очи заради контраста. Ако си червенокоса, използвай кафява спирала, защото черната е твърде ярка. Сенките също е хубаво да са от кафявата гама. Нанеси светло бежови сенки под веждите и светло кафяво на гънката на клепача. Опуши кафявото, използвайки мокра четка. Накрая постави кафяви сенки с оранжев оттенък.

Устните

За всекидневието може да използваш бледо оранжево червило/гланц. Това ще накара очите да изпъкнат, заради допълването на синьото и оранжевото. Внимавай оранжевото да не е твърде много в червения спектър, защото червените устни не отиват на сините очи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − three =