Искате дълга връзка? Пазете се от социалните мрежи!

social-media-tips-relationships

След появата на социалните мрежи изразът “Криза на 7-те години”, използван най-често при описването на тежък период във връзката, е заменен от “Криза на 2-те години”. Британско проучване установи, че благодарение на въздействието на социалните мрежи, днешните влюбени успяват да задържат любовта си за средно две години и девет месеца.

В анкетата, върху която се базират данните, е направена между 1953 британци, които наскоро са приключили взаимоотношенията си с партньора си в рамките на 2 години. Както се очаква, повечето хора са използвали активно социалните мрежи Фейсбук, Туитър и Инстаграм преди раздялата с интимните си партньори. 36% от анкетираните признават, че са срещнали бившите си половинки именно в Интернет, а повече от 50% твърдят, че социалните мрежи са изиграли главна роля в разпадането на връзките им, докато според 34% от анкетираните, бившите им половинки са срещнали новата си любов, докато са флиртували виртуално по време на старата си връзка.

“Традиционно, седмата година е набедена за критична във връзката на двама души. Нашите резултати обаче показват, че в днешно време връзките ни имат по-кратък живот благодарение на забързаното ни ежедневие и социалните мрежи”, коментира Джордж Чарлз, говорител на сайта VoucherCodesPro.co.uk, провел изследването.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 2 =