Домашни рецепти за здрави нокти

Здравите нокти се поддържат на цената на грижи, внимание, правилно хранене и търпение. Не трябва да ги излагате продължително време във вода, защото стават по-чупливи. Затова, когато имате да миете повече чинии, по-добре ползвайте ръкавици.

Рецепта за подхранване на ноктите

В купичка разбъркайте 4г пчелен восък с 1 жълтък и малко разтопено масло. С получената смес намазвате нокътните плочки и след 5-10мин изплаквате с топла вода. Маската може да се ползва за всекидневна употреба.

Домашна рецепта при чупливи нокти

Приготвя се смес от 2с.л. морска сол, 4 капки етерично масло от сандалово дърво, 1 кафена лъжица лимонов сок и 2 капки масло от пшеничен зародиш. Ноктите се киснат 15мин. и се изплакват.

Рецепти със заздравяващ ефект

Разбийте два жълтъка, прибавете 1/4ч.ч. прясно мляко и 10г мед. Поставен върху ноктите за 10мин., мехлемът има заздравяващ ефект. Накрая се изплаква с топла вода.

Другият вариант е да забъркате смес от 1с.л. топъл зехтин и малко лимонов сок. Намазвате с получения лосион нокътните плочки, поставяте ръцете в памучни ръкавици и прекарвате така една нощ.

Бързи съвети за здрави нокти:

  • Накиснете ноктите за 10мин. в прясноизцеден портокалов сок, за да се възползвате от полезното действие на фолиевата киселина, която се съдържа в него.
  • Намажете ноктите с малко йод, за да не се чупят, и да не стават на люспи. Първоначално нокътната плочка ще пожълтее, но до сутринта ще е възвърнала нормалния си цвят.

Желатинът, кокосовото масло и рициновото масло също правят ноктите здрави и блестящи.

Автор: ХАШТАГ-BG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − fourteen =